Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tökös, spenótos tészta, avagy nem minden arany ami Pinterest, de néha mégis

Sajtos tortellini tökös, spenótos szószban
2017. december 2.

Hozzávalók

  • 30 dkg tökpüré
  • 14 dkg mirelit leveles spenót
  • csipet fűszerpaprika (nekem csak a szokásos, kedvenc füstölt paprikám volt, jót is tett)
  • ¼ tk őrölt szerecsendió
  • ½ tk só
  • ¼ tk ciromos bors (kellene), de nekem csak sima borsom volt
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek mascarpone
  • 400 g-os csomag sajtos tortellini
  • friss kakukkfű a tálaláshoz
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés

Tedd fel forrni a sós vizet a tortellininek, és egy magas falú serpenyőben közepes lángon kezdd el melegíteni a tökpürét, amihez add hozzá a fűszereket (sót, borsot, paprikát, szerecsendiót) és a mirelit leveles spenótot. Ha forr a víz, add hozzá a tortellinit, és főzd készre. Ha a tökös keverék is forró és elolvadt a spenót, mehet bele a tejszín és a mascarpone, várd meg amíg az utóbbi felolvad, majd szűrd bele a tésztát. Ha túl sűrű a szósz, higítsd a főzővízzel. Tálaláskor reszelj rá parmezánt és szórd meg friss kakukkfű levelekkel.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!