Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal

Adásban volt: 2017. September 27.
A recepthez tartozó videó
2017. September 27.

Hozzávalók

4 személyre
  • A fasírthoz:
  • 50 dkg csirkecomb filé
  • 30 dkg csiperke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A főzelékhez:
  • 1 db vajtök
  • 10 dkg vaj
  • friss kapor
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 dl alaplé

Elkészítés

1. A gombákat ledaráljuk a vöröshagymával és elkezdjük egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítani.

2. Ezután ledaráljuk a húst is, hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük a zsemlemorzsával és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha a gomba elfőtte a levét, áttesszük egy tálba, hogy lehűljön. Ezután keverjük hozzá a húshoz és hűtőben pihentetjük.

3. A főzelékhez a vajtököt meghámozzuk, a belsejét kivájjuk, majd lereszeljük. Egy tálban lesózzuk, alaposan összeforgatjuk és 5 percig állni hagyjuk.

4. Egy felhevített serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük a fasírtokat.

5. Egy lábasban vajon, fehérboreceten és alaplében, apróra vágott kaporral megdinszteljük a lecsöpögtetett tököt. Egy mélytányérba szedünk a főzelékből, a tetejére helyezzük a fasírtokat. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!