Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tojáslikőrös panna cotta

Gyorsan elkészíthető desszert, csak sajnos várnunk kell, amíg megdermed.
2018. August 4.

Habkönnyű nyári desszert, tökéletes lezárása egy hétvégi vagy ünnepi vacsorának. A receptben két hozzávaló mennyiségét ízlésetek szerint változtathatjátok: ez a zselatinlapok és a likőr mennyisége. Két zselatinlappal „rezgős” állagú lesz a panna cotta (így szeretem a legjobban), hárommal már sűrűbb, néggyel pedig tányérra borítva is masszívan megáll. Az általam jelölt alkoholmennyiség jól kiérződik. Készülhet kevesebbel is, viszont ekkor a levett mennyiséggel növelni kell a tejszín mennyiségét.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 2 db lapzselatin
  • 2 dl 30%-os cukrozatlan habtejszín
  • 1 dl tojáslikőr
  • 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint, valamint a tojáslikőr édességének függvényében)
  • áfonyaszemek és kókuszchipsz a díszítéshez

Elkészítés

A lapzselatinokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.

Egy kis lábasban melegíteni kezdjük a tejszínt a likőrrel és a cukorral. Hozzáadjuk a zselatint, és addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad (forralni nem szabad!).

A folyadékot 2 desszertes pohárba öntjük, majd miután kihűlt, hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Tálalás előtt megmosott, megszárított áfonyaszemekkel és kókuszchipsszel díszítjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros-sajtos töklepény

Kapros-sajtos töklepény

Annyira nyári, annyira könnyed!
Ti megszavaztátok, Zita elkészítette: Ribizlis-túrós charlotte

Ti megszavaztátok, Zita elkészítette: Ribizlis-túrós charlotte

A sütés nélküli desszertekre szavaztatok többen, így Zita most egy ilyet hozott el nektek.
Lúdláb másképp: Pohárdesszert Csigó Zita módra

Lúdláb másképp: Pohárdesszert Csigó Zita módra

Márton-napi menüsorom záróakkordja egy finom pohárkrém. Nem is tudok más desszertet elképzelni ehhez az ünnephez, mint a lúdlábat. Most torta helyett pohárkrémbe rétegeztem az ismerős ízeket, a meggyet pedig ribizlire cseréltem.

Napi ajánlatunk

Top videók