Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Tepsis krumpli zsályával

A zsálya a latin salvia szóból ered, amelynek jelentése biztonságos, ép, egészséges. A régi időkben ezt a gyógynövényt gyógyító csodaszernek tekintették. Most próbáljuk ki és dobjunk fel vele egy szimpla tepsis burgonyát!
2017. február 17.

 

 

Hozzávalók

  • 65 dkg krumpli feldarabolva (újkrumplival a legjobb)
  • 1/3 csésze liszt
  • 1,5 ek. növényi olaj
  • 4 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • ¼ csésze zsálya (apróra vágva)
  • 1 ek. sótlan vaj
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra, tegyünk bele egy tepsit, hogy az felmelegedjen.

2. Rakjuk a krumplikat egy nagy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.

3. Magas lángon melegítsük. Ha felforrt, főzzük további 5 percig alacsony lángon.

4. Szűrjük le a vizet, majd rakjuk a krumplikat papírtörlőre.

5. Öntsük a lisztet egy tálba, és ha megszáradtak a krumplik, forgassuk át benne őket.

6. Vegyük ki a tepsit a sütőből, öntsük bele egyenletesen az olajat, majd egyengessük el benne a lisztbundás krumplikat. Kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára őket (rázzuk át időnként a tepsit, ha szükséges).

7. Vegyük ki a sütőből a tepsit, adjuk hozzá a fokhagymát, zsályát, vajat, majd helyezzük vissza a sütőbe 1 percre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

 

forrás: cooking.nytimes.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A legjobb köret tipp: lapított krumpli

A legjobb köret tipp: lapított krumpli

Decemberben járunk, és már javában zakatolnak a fogaskerekek, hogy mi legyen a menü a karácsonyi asztalon. Kinek a hagyományos, kinek a kevésbé tradicionális: pulyka, hal, kocsonya, vagy egy új, egyelőre kipróbálatlan recept, amivel villantani szeretnél – legyen bármi, nekem van egy jó köret tippem, ami nagyon sok mindenhez illeni fog.
Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Az amerikaiak szeretnek megemlékezni népszerű ételeikről, képzeljétek, február 2-án Nemzeti Tater Tots Nap van náluk!
Íme az újragondolt rántott hús burgonyapürével kombó

Íme az újragondolt rántott hús burgonyapürével kombó

Kicsit más, kicsit egészségesebb változat

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!