Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Tepsis krumpli zsályával

A zsálya a latin salvia szóból ered, amelynek jelentése biztonságos, ép, egészséges. A régi időkben ezt a gyógynövényt gyógyító csodaszernek tekintették. Most próbáljuk ki és dobjunk fel vele egy szimpla tepsis burgonyát!

 

 

Hozzávalók

  • 65 dkg krumpli feldarabolva (újkrumplival a legjobb)
  • 1/3 csésze liszt
  • 1,5 ek. növényi olaj
  • 4 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • ¼ csésze zsálya (apróra vágva)
  • 1 ek. sótlan vaj
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra, tegyünk bele egy tepsit, hogy az felmelegedjen.

2. Rakjuk a krumplikat egy nagy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.

3. Magas lángon melegítsük. Ha felforrt, főzzük további 5 percig alacsony lángon.

4. Szűrjük le a vizet, majd rakjuk a krumplikat papírtörlőre.

5. Öntsük a lisztet egy tálba, és ha megszáradtak a krumplik, forgassuk át benne őket.

6. Vegyük ki a tepsit a sütőből, öntsük bele egyenletesen az olajat, majd egyengessük el benne a lisztbundás krumplikat. Kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára őket (rázzuk át időnként a tepsit, ha szükséges).

7. Vegyük ki a sütőből a tepsit, adjuk hozzá a fokhagymát, zsályát, vajat, majd helyezzük vissza a sütőbe 1 percre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

 

forrás: cooking.nytimes.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A legjobb köret tipp: lapított krumpli

A legjobb köret tipp: lapított krumpli

Decemberben járunk, és már javában zakatolnak a fogaskerekek, hogy mi legyen a menü a karácsonyi asztalon. Kinek a hagyományos, kinek a kevésbé tradicionális: pulyka, hal, kocsonya, vagy egy új, egyelőre kipróbálatlan recept, amivel villantani szeretnél – legyen bármi, nekem van egy jó köret tippem, ami nagyon sok mindenhez illeni fog.
Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Az amerikaiak szeretnek megemlékezni népszerű ételeikről, képzeljétek, február 2-án Nemzeti Tater Tots Nap van náluk!
Íme az újragondolt rántott hús burgonyapürével kombó

Íme az újragondolt rántott hús burgonyapürével kombó

Kicsit más, kicsit egészségesebb változat

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!