Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Frissen sült, teljes kiőrlésű bagel házilag

A bagel az egyik kedvenc péksüteményem, különösen, amikor frissen sült és puha. Sósan fogyasztva a füstölt lazacos-krémsajtos verzió a kedvencem, de a mogyoróvajas-banános tölteléket is érdemes kipróbálni.
2017. november 13.

Hozzávalók

5 darabhoz
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 dkg búzasikér
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 1 mokkáskanál himalája só
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt a nádcukorral és hagyjuk felfutni.

Eközben összekeverjük külön a lisztet a búzasikérrel és a sóval, és külön a kókuszolajt 1 db tojással. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, végül beleöntjük a tojásos kókuszolajt is. A robotgép dagasztó fejével tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Meleg helyen letakarva legalább 40 percig kelesztjük.

Ezután 5 egyenlő részre osztjuk, és kézzel gyűrűket formázunk a darabokból. Nyújtódeszkán letakarva további 30 percig kelesztjük őket.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, egy edényben pedig vizet forralunk.

A megkelt bagelt kb. 20 másodpercre a forrásban lévő vízbe engedjük, majd kivesszük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A maradék tojást felkeverjük, és ecsettel megkenjük a tészta tetejét. Végül megszórjuk chia-, len- és szezámmaggal.

Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körteleves tejberizsgombóccal

Körteleves tejberizsgombóccal

Egy igazán őszies hangulatú finom gyümölcsös krémleves, ami tejberizsgombóccal tálalva szinte egy desszerttel is felér.
Bundás alma kicsit másképp, egészségesebben

Bundás alma kicsit másképp, egészségesebben

Számomra ez ismét egy gyermekkori „nagymama sütije”, amit most kicsit megreformáltam. Az alapanyagok ugyan változtak, de az ízélmény ugyanaz maradt, amiért már régen is rajongtam.

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle