Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejszínes trikolor burgonya gratin

Adásban volt: 2017. június 16.
A recepthez tartozó videó
2017. június 16.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1-2 dl tej
  • friss kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db édesburgonya
  • 2 db burgonya
  • 5 db lilaburgonya
  • 2-3 dl zsíros tejszín
  • 8-10 dkg vaj
  • só, bors
  • zsemlemorzsa
  • szerecsendió
  • 15 dkg gouda vagy trappista sajt
  • Az öntött salátához:
  • 1 fej szívsaláta
  • 5 dkg szárazkolbász
  • 5-10 dkg bacon
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 ek cukor

Elkészítés

1. A burgonyákat sós vízben megfőzzük. Ezután eltávolítjuk a héját és mindegyiket karikára vágjuk.

2. Egy tálban elkeverjük a tejszínt kevés sóval, reszelt szerecsendióval és fokhagymával, friss kakukkfűvel és borssal.

3. Egy tűzálló tálat bekenünk fokhagymával, majd vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután körberakjuk a burgonyaszeletekkel úgy, hogy félig fedjék egymást, meglocsoljuk a tejszínes öntettel és addig rétegezzük, amíg a tál tetejéig jutunk. Végül megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokon aranybarnára sütjük.

4. A salátához a bacont csíkokra vágjuk, a kolbászt apró kockákra, majd egy serpenyőben megpirítjuk. A legvégén megszórjuk egy kevés cukorral és pici fehérborecetet öntünk rá. A szívsalátát cikkekre vágjuk és még melegen kanalazzuk rá a bacont és a kolbászt. A gratin, ha kihűlt felszeleteljük és a salátával tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vargányás burgonya gratin

Vargányás burgonya gratin

Horvát Sára receptje, amely köretként, de akár egytálételként is megállja a helyét!

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!