Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejszínes trikolor burgonya gratin

Adásban volt: 2017. június 16.
A recepthez tartozó videó

Hozzávalók

4 személyre
  • 1-2 dl tej
  • friss kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db édesburgonya
  • 2 db burgonya
  • 5 db lilaburgonya
  • 2-3 dl zsíros tejszín
  • 8-10 dkg vaj
  • só, bors
  • zsemlemorzsa
  • szerecsendió
  • 15 dkg gouda vagy trappista sajt
  • Az öntött salátához:
  • 1 fej szívsaláta
  • 5 dkg szárazkolbász
  • 5-10 dkg bacon
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 ek cukor

Elkészítés

1. A burgonyákat sós vízben megfőzzük. Ezután eltávolítjuk a héját és mindegyiket karikára vágjuk.

2. Egy tálban elkeverjük a tejszínt kevés sóval, reszelt szerecsendióval és fokhagymával, friss kakukkfűvel és borssal.

3. Egy tűzálló tálat bekenünk fokhagymával, majd vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután körberakjuk a burgonyaszeletekkel úgy, hogy félig fedjék egymást, meglocsoljuk a tejszínes öntettel és addig rétegezzük, amíg a tál tetejéig jutunk. Végül megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokon aranybarnára sütjük.

4. A salátához a bacont csíkokra vágjuk, a kolbászt apró kockákra, majd egy serpenyőben megpirítjuk. A legvégén megszórjuk egy kevés cukorral és pici fehérborecetet öntünk rá. A szívsalátát cikkekre vágjuk és még melegen kanalazzuk rá a bacont és a kolbászt. A gratin, ha kihűlt felszeleteljük és a salátával tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vargányás burgonya gratin

Vargányás burgonya gratin

Horvát Sára receptje, amely köretként, de akár egytálételként is megállja a helyét!

Napi ajánlatunk

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

"Nem torta, de bele lehet szúrni egy gyertyát, és nagyon finom, ráadásul bármilyen idénygyümölccsel működik,"
Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Pék Kft. Görböc kenyere lett az idén, amely hagyományos technológiával készült adalék nélkül - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Egy pohár vörösbor finom sajtokkal és egy kis friss bagettel egyszerűen tökéletes. Azonban ha kipróbálnátok valami mást, adjátok bátran szilvához.

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!