Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Tatárbifsztek, talán kicsit másképp, mint ahogy megszoktuk, de kár volna kihagyni.

Tatárbifsztek (brüsszeli változat) ropogós sült krumplival

Adásban volt: 2013. October 28.
A recepthez tartozó videó
Tatárbifsztek, talán kicsit másképp, mint ahogy megszoktuk, de kár volna kihagyni.
2015. November 21.

Hozzávalók

2 adag
  • 20 dkg jó minőségű marhahús (bélszín, hátszín, fehérpecsenye, de nem darálva!)
  • 1 tojás
  • olívaolaj
  • petrezselyem
  • snidling
  • salotta
  • kapribogyó
  • dijoni mustár
  • 4 szem rózsaszín héjú krumpli

  • bors
  • olívaolaj
  • vörösbor ecet
  • magos mustár
  • snidling
  • friss rozmaring

Elkészítés

Egy egész tojáshoz vékony sugárban 3 evőkanálnyi olívaolajat csorgatunk és jól elkeverjük.
Adunk hozzá fél teáskanálnyi dijoni mustárt, finomra aprított salotta hagymát és aprított kapribogyót.
A marhahúst nem daráljuk, hanem egy éles késsel egészen apróra vágjuk.
Finoman sózzuk, borsozzuk.
Az olajos keverékbe reszelünk még egy gerezd fokhagymát, és beleforgatjuk a húst, és átkeverjük.
Végül keverünk még hozzá frissen aprított snidlinget és a sült krumplival tálaljuk.

A burgonyát jól megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet és hasábokra vágjuk.
Egy nejlon zacskóban jól összerázzuk a hasábokat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
200 C fokon sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.  
Egy kiskanál vörösbor ecetet egy teáskanál mustárral és egy kevés olívaolajjal elkeverünk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá finomra aprított snidlinget és friss rozmaringot, és ebben az öntetben átforgatjuk a ropogósra sült burgonyát.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tatárbifsztek (egzotikus változat)

A hagyományos tatárbifsztek mellett érdemes kipróbálni ezt az egzotikus, gyömbéres, szójás változatot. Pikáns, izgalmas, tuti siker!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!