Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szuperegyszerű fahéjas, morzsás piskóta

Adásban volt: 2014. március 27.
A recepthez tartozó videó
Ha valami édesre vágyunk, mondjuk a reggeli tejeskávé mellé, akkor ez a fahéjas, morzsás piskóta remek választás.
2016. június 12.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 5 dkg nádcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 tk fahéj
  • reszelt szerecsendió
  • ½ tk sütőpor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 2 púpos ek tejföl
  • 2 ek olaj
  • csipet só
  • a tetejére morzsa:
  • 2 ek barnacukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • egy marék dió

Elkészítés

Először összevegyítjük a szárazanyagokat: a lisztet, a nádcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a szerecsendiót és a csipet sót.
Ezután egy másik tálban összekeverjük a nedves anyagokat: a felvert tojást, az olajat és a tejfölt.
Ezután összeforgatjuk a nedves és a száraz alapanyagokat, de nem kell megijedni, ha darabos, ennek ilyennek kell lennie. Ezt követően összekeverjük a piskóta tetejére kerülő fűszeres ropogós morzsát: a durvára vágott diót a vajjal, a fahéjjal, a vajjal, a nádcukorral és a liszttel együtt összekeverjük.
Ha ezzel elkészültünk, akkor egy piskótaformát kikenünk egy kevés vajjal és megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a piskótamasszát és a tetejére szórjuk a diós, fahéjas morzsát.
Picit megsózzuk a tetejét is, és 20 percre betesszük sülni a 180 fokra előmelegített sütőbe.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyors bögrés piskóta

Még a legrohanósabb reggelbe is belefér ennek a villámgyors bögrés csokis piskótának az elkészítése, nincs öt perc, és kész.
Citromos, olajbogyós csirkecomb

Citromos, olajbogyós csirkecomb

Fokhagymás, fűszeres pác, citrom és olajbogyó és a jól ismert sült csirke újabb arcát mutatja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Dobjuk össze gyorsan, és reggel ott vár majd bennünket (és a gyerekeket) a brownie-s házi tejszelet

Sokunk kedvence a puha, friss, tejes krémmel töltött tejszelet. Ezt a finomságot otthon is könnyen elkészíthetjük, sőt ha már nekiállunk, csavarhatunk egyet a klasszikus recepten. Ebben a verzióban a kakaós piskótalapok helyére csokis brownie tészta került, a töltelék pedig túrós-tejszínes, frissítő citrommal és vaníliával ízesítve. Egy falat boldogság!