Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Alacsony kalóriatartalmú, gluténmentes, egészséges fogás, érdemes kipróbálni!

Szójás-rizslisztes csirkefasírtok gyümölcsös quinoával
2017. október 5.

Alacsony a kalóriatartalma, gluténmentes és teljes értékű fehérjeforrás…ez a quinoa. Szuper egészséges és változatosan elkészíthető álgabona, amiből érdemes mindig tartani egy zacskóval otthon. Ezúttal csirkefasírtokhoz készítettem, gyümölcsösen. A fasírtokhoz természetesen sima lisztet is használhattok, viszont én most az egész fogást szerettem volna gluténmentesíteni, ezért használtam rizslisztet.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • A fasírthoz (12 darabhoz):
  • 50 dkg csirkecombfilé
  • 4 teáskanál sötét szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • kb. 8 dkg rizsliszt
  • 2 tojás
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 15 dkg quinoa
  • 1 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 szál szárzeller
  • 30 dkg alma
  • 20 dkg szőlő
  • 5 dkg mazsola
  • só, őrölt fekete bors
  • 8 dkg földimogyoró
  • 1 gránátalma

Elkészítés

szojascsirkefasirt_gyumolcsosquinoaval1

A fasírthoz a csirkemellfilét felkockázzuk, majd késes aprítóba tesszük a szójaszósszal, a megtisztított, lereszelt fokhagymával és egy kevés sóval. Együtt összetörjük, majd a masszát fél órára hűtőbe tesszük.

Közben a quinoát alaposan átöblítjük, és bő kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a mogyoróolajat, rátesszük a megmosott, feldarabolt szárzellert és almát, a szőlőt, valamint a mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, pár percet pároljuk. Közben a mogyorót durvára vágjuk, forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. A gyümölcsökhöz adjuk a főtt quinoával együtt, végül hozzáforgatjuk a gránátalma magjait is.

A pihentetett húsmasszából kis fasírtokat formázunk. Először rizslisztbe, majd felvert tojásba, végük pedig ismét rizslisztbe panírozzuk. Bő, közepesen forró olajban kisütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.

A csirkefasírtokat forrón, a gyümölcsös quinoával körítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

„Igyál sört” napra: egyél is sört – azaz sörben sült, hagymás kolbászt!

Vannak ételek, amelyek egyszerűségükben nagyszerűek, ilyen például ez a barna sörrel sült, fűszeres, hagymás kolbász. Ha van időtök, készítsetek hozzá házi rozsos bucikat is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!