Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges, ropogós színes nyári tekercsek

Az elkészítésük gyerekjáték
2017. May 25.

Ezek a színes és ropogós rizspapír tekercsek nagyon jó lehetőséget adnak arra, hogy változatosabb formában tudjunk gondoskodni a napi zöldségbevitelünkről.

Hogy értékes fehérjében se legyen hiány, koktélrákkal bolondítottam meg az ázsiai eredetű ételt. Előételnek vagy akár egészséges nassolnivalónak is tökéletes.

 

Hozzávalók

2 személyre
  • 6 db rizspapír
  • 200 g koktélrák
  • 100 g jégsaláta
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 150 g kígyóuborka
  • 150 g zellerszár
  • 100 g sárgarépa
  • 10 g kókuszolaj
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1. Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd a lecsepegtetett koktélrákokat sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítve 2-3 perc alatt megpirítjuk. Kis időre félretesszük hűlni.

2. A zöldségeket jó alaposan megtisztítjuk. A jégsalátát leveleire szedjük, a kaliforniai paprikát kicsumázzuk, a sárgarépát pedig megpucoljuk. Végül a saláta kivételével minden zöldséget gyufaszál vastagságúra és kb. 6-7 cm hosszúra vágjuk.

SzínesNyáriTekercsek2

3. A rizspapírokhoz egy nagy átmérőjű edénybe meleg vizet engedünk. Ebbe mártjuk bele egyesével a papírokat 1-2 másodpercre, majd egy száraz vágódeszkára helyezzük. Ha túl nedves, egy konyhai papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet. Ezután helyezzünk a lap közepére néhány rákot, egy nagyméretű salátalevelet, majd a többi zöldségfélét. Hajtsuk be a rizspapír alsó és felső részét, hogy ne hulljon ki a töltelék. Ezután az egyik végénél kezdve tekerjük fel olyan szorosan, ahogy csak tudjuk szakadás nélkül.

4. Végül vágjuk ketté egy éles késsel, és már tálalhatjuk is.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!