Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szilveszteri sajtgolyók keksztányéron

Ha finom sajtos kekszekre tálaljátok a sajtgolyóitokat, sokat egyszerűbben fogyaszthatják majd vendégeitek a szilveszteri buliban. Egyébként is, még több sajt egy partifalatkában csak jó lehet, ugye?
2017. December 29.

 

Hozzávalók

16 darabhoz
  • A kekszekhez:
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • A golyókhoz:
  • 40 dkg félzsíros túró
  • 12 dkg sűrű sajtkrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • aprított snidling és szezámmag a hempergetéshez

Elkészítés

A kekszhez a kétféle sajtot lereszeljük.

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az elhabart tojást, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk a reszelt sajtokkal. Fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval 16 korongot szaggatunk belőle.

A kekszeket sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, és 180 fokos sütőben 12-14 percet sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A túrót áttörjük, simára keverjük a sajtkrémmel, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a sóval. 16 kis gombócot formázunk a masszából, majd aprított snidlingbe vagy szezámmagba forgatjuk. A sajtgolyókat 1-1 kekszre ültetjük, és így helyezzük a kínálótálunkra.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokis-vaníliás kifli

Csokis-vaníliás kifli

Nincs jobb annál, mint a reggelt házi, pihe-puha péksütivel kezdeni! A péksüti nap alkalmából csokis-vaníliás kifliket készítettem, narancslekvárral tökéletes napkezdő!
A zimankós időre való tekintettel egy igazán laktató étellel készültem: Csirkés pirog tésztasalátával

A zimankós időre való tekintettel egy igazán laktató étellel készültem: Csirkés pirog tésztasalátával

 Pirogot többféle tésztából is süthetünk, készíthetjük olajban vagy sütőben. Ez most egy burgonyás tésztájú, káposztás-csirkés töltelékkel ízesített, olajban sült verzió. A céklasaláta pedig egyszerűen dukál mellé, amellett, hogy gyönyörű a színe, az íze is isteni!
Ez a recept egyszerűen nagyszerű! Muszáj kipróbálni!  Burgonyapürés quiche

Ez a recept egyszerűen nagyszerű! Muszáj kipróbálni! Burgonyapürés quiche

Melegen is finom, hidegen is finom, vendégvárónak is nagyon jó, mi az? Hát persze, hogy a quiche! Ezúttal a franciák hagyományos sós pitéjét alaposan átvariáltam, és krumplipürés-kolbászos töltelékkel sütöttem meg. Igazi télies, laktató étel, tökéletes vacsorára vagy egy tartalmasabb leves után ebédre.

Napi ajánlatunk

Top videók