Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szilvakrémleves pirított fahéjas quinoával

Adásban volt: 2017. november 29.
A recepthez tartozó videó
2017. november 29.

Hozzávalók

  • 10 db szilva
  • 4-5 dl almalé
  • 2 cm gyömbér
  • 1 fahéjrúd
  • 5 dkg dió
  • 1 csillagánizs
  • 7 szem szegfűszeg
  • 2 szem kardamom
  • 1,5 dl habtejszín
  • 10 dkg quinoa
  • 2 ek méz
  • 2 ek porcukor
  • 1 mk fahéj

Elkészítés

1. A szilvát kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy forró lábasba tesszük, felöntjük almalével és megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne égjen le.

2. Közben egy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a fűszereket: fahéjat, csillagánizst, szegfűszeget és a kardamomot. Amikor elkezdenek illatozni, akkor tesszük bele a levesbe. A megtisztított gyömbérből is teszünk pár szeletet a levesbe. Mézet csorgatunk bele, elkeverjük és 15 percig főzzük.

3. A quinoát egy kis szűrőbe szórjuk, majd bő olajba mártjuk és ropogósra sütjük. Ezután egy üvegtálba tesszük és fahéjas porcukorral elkeverjük.

4. Ha a szilva megpuhult, kivesszük belőle a fűszereket és a levest összeturmixoljuk a dióval és a tejszínnel. Visszaöntjük a lábasba és egyet forralunk még rajta. Egy mélytányérba szedünk a levesből, rászórjuk a fahéjas quinoát és pár csepp tejszínnel díszítjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vöröslencse krémleves

Vöröslencse krémleves

Illatos, fűszeres krémleves ami nagyon gyorsan elkészül, hiszen a vöröslencsét áztatni sem kell.
Pillanatok alatt elkészül ez az isteni krémleves

Pillanatok alatt elkészül ez az isteni krémleves

Thai citromfüves kukoricakrém leves
Melengető sütőtökkrémleves

Melengető sütőtökkrémleves

A zöldséges standok már roskadoznak a szebbnél szebb tököktől, így elérkezett az idő az első sütőtökleveshez!

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!