Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös panna cotta

Adásban volt: 2017. december 5.
A recepthez tartozó videó
2017. december 5.

Hozzávalók

4 személyre
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor
  • 1 kisebb sütőtök
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • 4 db lapzselatin
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek darált mák
  • 1 ek porcukor
  • 1 lime

Elkészítés

1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A sütőtököt felvágjuk és 200 fokon megsütjük.

2. Egy forró lábasban addig melegítjük a tejszínt, amíg a cukor felolvad benne.

3. A megsütött és megtisztított sütőtököt lepürésítjük és a felhevített tejszínbe tesszük. Alaposan elkeverjük, ha esetleg maradtak benne darabok, akkor kézi habverővel keverjük át óvatosan. és ízesítsük fahéjjal.

4. Egy tálba tesszük a kicsavart zselatinlapot, hozzáadunk egy keveset a sütőtökös tejszínes alapból, alaposan elkeverjük és ha feloldódott, utána öntjük vissza a lábasba. Egyet forralunk rajta és poharakba öntjük, amit 2 órát pihentetünk a hűtőben.

5. A hideg tejszínhabot kemény habbá verjük, óvatosan elkeverjük a porcukorral és a mákkal.

6. Habzsák segítségével a megdermedt panna cotta tetejére halmozzuk a mákos tejszínhabot, megszórjuk a lime reszelt héjával. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Joghurtos panna cotta

Joghurtos panna cotta

Egészségtudatos panna cotta, ami ráadásul rém egyszerűen készül: kevés tejszínnel és sok joghurttal illetve gyümölccsel tehetjük diétássá.
Panna cotta málnaöntettel

Panna cotta málnaöntettel

Krémes, könnyű olasz ihletésű desszert, egyszerű alapanyagokból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!