Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mi már tudjuk, hogy mit reggelizel holnap..

Felesleges cukortól mentes sütőtökös granolát!
2017. október 9.

Mert egy ropogós granola is sokkal jobban esik reggelente, ha a saját sütőnkben készült, felesleges cukortól mentesen. A müzlitől egyébként pont maga a sütés folyamata különbözteti meg ezt a ropogtatnivalót.

Hozzávalók

  • 30 dkg nagyszemű zabpehely
  • 20 dkg olajos mag vegesen: tökmag, dió, mandula, kesudió, földimogyoró, törökmogyoró
  • 10 dkg goji bogyó vagy aszalt áfonya
  • 4 dkg puffasztott quinoa vagy amaránt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg sült sütőtök
  • méz vagy agave szirup
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • őrölt szegfűszeg

Elkészítés

 A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.

A sütőtök héját eltávolítjuk és villával pépesítjük.

Az összes száraz hozzávalót alaposan összekeverjük, tehát a zabpelyhet az olajos magvakkal, az aszalt gyümölccsel, a puffasztott maggal, a kókuszreszelékkel és ízlés szerint a fűszerekkel, attól függően, hogy mennyire szeretnénk erőteljes ízvilágot.

Végül összekeverjük az egészet a sütőtökpürével és meglocsoljuk mézzel. Szintén ízlés kérdése, mennyire szeretnénk édesre. A granolát egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Tejbe áztatva, natúr joghurttal és friss gyümölcsökkel, vagy akár a zabkásánk tetején is fogyaszthatjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Süssünk teljes kiőrlésű lisztből fahéjas csigát!

Süssünk teljes kiőrlésű lisztből fahéjas csigát!

Egy hűvösebb őszi napon kevés jobb dolgot tudok elképzelni, mint begubózni otthon egy pohár forró csokival és a saját sütőnkben sült egészséges, teljes kiőrlésű fahéjas csigákkal.
Süssünk pekándiós kekszet, és ne csak finom íze, hanem magas antioxidáns tartalma miatt is!

Süssünk pekándiós kekszet, és ne csak finom íze, hanem magas antioxidáns tartalma miatt is!

Gondoltátok volna, hogy még a pekándiós keksznek is van világnapja? Mivel Európában kevésbé jellemző a termelése, így sajnos méltatlanul keveset használjuk ez az olajos magvat. Az amerikaiak viszont nem csak különlegesen finom íze miatt, de a kiemelkedően magas antioxidáns tartalma miatt is előszeretettel fogyasztják.
Egészséges szendvicsötletek suliba/munkahelyre

Egészséges szendvicsötletek suliba/munkahelyre

Új hét, új ötletek - ne ragadjunk le a vajas kiflinél! Különösen akkor, ha szeretnénk kicsit az egészséget is szem előtt tartani és eszerint összeállítani a szendvicseket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!