Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így készítsd a gofrit ősszel

Az őszi időszakot átlengi a sütőtök szezon varázsa, és a kávéktól elkezdve minden sütőtökös ízesítéssel készül. Finom édeskés íze ezt a friss, meleg gofrit is különlegessé teszi.
2017. október 16.

Hozzávalók

4 db-hoz
  • 80 g sült sütőtök
  • 2 db tojás
  • 120g zabpehelyliszt
  • 5 g sütőpor
  • 30 g eritrit
  • 15 g kókuszolaj
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 100g natúr joghurt
  • 15 g chia mag
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • fahéj
  • banán
  • dió

Elkészítés

 A gofri sütőt vékonyan megkenjük kókuszolajjal és felforrósítjuk.

A sütőtök héját eltávolítjuk és villával pépesítjük. Összekeverjük a tojással, a kókuszolajjal, a vanília aromával és az eritrittel, végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is.

Ha teljesen felforrósodott a sütő, belekanalazunk 1-1 adag tésztát, éppen csak annyit, hogy ellepje a felületet, de ne folyjon ki, majd ráhajtjuk a tetejét. Sütés közben ne nyitogassuk, várjunk legalább 3-4 percet, különben összeesik a gofri.

Ezalatt alaposan összekeverjük a natúr joghurtot a fűszerekkel és a chia maggal, hogy jól megszívja magát.

Az elkészült gofrikat még melegen tálaljuk chia pudinggal, banánszeletekkel és dióval díszítve.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Omlós pitetészta csupa egészséges alapanyagból: Körtés-fügés galette

Omlós pitetészta csupa egészséges alapanyagból: Körtés-fügés galette

A galette –avagy francia pite – egy ezerarcú sütemény, hiszen gyakorlatilag bármilyen töltelékkel tökéletes, évszaknak megfelelő alapanyagokkal, sósan és édesen is. Az omlós pitetésztát csupa egészséges alapanyagból készítettem, a krémsajtos alapra pedig ezúttal az ősszel szinte bárhol fellelhető füge és körte került.
Süssünk pekándiós kekszet, és ne csak finom íze, hanem magas antioxidáns tartalma miatt is!

Süssünk pekándiós kekszet, és ne csak finom íze, hanem magas antioxidáns tartalma miatt is!

Gondoltátok volna, hogy még a pekándiós keksznek is van világnapja? Mivel Európában kevésbé jellemző a termelése, így sajnos méltatlanul keveset használjuk ez az olajos magvat. Az amerikaiak viszont nem csak különlegesen finom íze miatt, de a kiemelkedően magas antioxidáns tartalma miatt is előszeretettel fogyasztják.

Napi ajánlatunk

Top videók