Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőben sült diós palacsinta

Adásban volt: 2014. december 4.
A recepthez tartozó videó
Van-e jobb ötlet, mint a diótejes palacsinta körtével, narancsos étcsokoládés öntettel?

Hozzávalók

  • 4 dkg vaj
  • 1 körte
  • 1 narancs
  • 5 dkg nádcukor

  • vaníliarúd darabka
  • 2 tojás
  • 1,2 dl diótej:
  • kókuszreszelék
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg dió
  • víz
  • 1,5 ek olaj
  • édesítőszer
  • fahéj
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Először a házi tejet készítjük el: 6 dkg diót ledarálunk. Hozzáadunk kókuszreszeléket, a cukrot (édesítőszert), a sót, vaníliarudat és olajat. Legvégül pedig a vizet. Robotgéppel pürésítjük, forraljuk. Átszűrjük. Lehűtjük.
A körtét felkockázzuk, vajon megpirítjuk.
Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat a szokásos módon összekeverjük: tojás, diótej, cukor, só, dió, liszt. Fűszerezzük is: fahéj, reszelt narancshéj, kardamom. Ráöntjük a megpárolódott körtére. 200 fokos sütőben 20-23 perc alatt készül el.
Csokoládé öntet: 2 dl diótejet felforrósítunk. A csokoládét felaprítjuk. A tejben felolvasztjuk a csokoládét. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Klasszikus, amerikai banános palacsinta

A hamisítatlan amerikai reggeli. Tálaljuk juharsziruppal, áfonyával és vanília fagylalttal!
Epres csúsztatott palacsinta

Epres csúsztatott palacsinta

Légies, könnyű palacsinta eperrel rétegezve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!