Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőben sült diós palacsinta

Adásban volt: 2014. december 4.
A recepthez tartozó videó
Van-e jobb ötlet, mint a diótejes palacsinta körtével, narancsos étcsokoládés öntettel?
2015. december 1.

Hozzávalók

  • 4 dkg vaj
  • 1 körte
  • 1 narancs
  • 5 dkg nádcukor

  • vaníliarúd darabka
  • 2 tojás
  • 1,2 dl diótej:
  • kókuszreszelék
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg dió
  • víz
  • 1,5 ek olaj
  • édesítőszer
  • fahéj
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Először a házi tejet készítjük el: 6 dkg diót ledarálunk. Hozzáadunk kókuszreszeléket, a cukrot (édesítőszert), a sót, vaníliarudat és olajat. Legvégül pedig a vizet. Robotgéppel pürésítjük, forraljuk. Átszűrjük. Lehűtjük.
A körtét felkockázzuk, vajon megpirítjuk.
Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat a szokásos módon összekeverjük: tojás, diótej, cukor, só, dió, liszt. Fűszerezzük is: fahéj, reszelt narancshéj, kardamom. Ráöntjük a megpárolódott körtére. 200 fokos sütőben 20-23 perc alatt készül el.
Csokoládé öntet: 2 dl diótejet felforrósítunk. A csokoládét felaprítjuk. A tejben felolvasztjuk a csokoládét. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Klasszikus, amerikai banános palacsinta

A hamisítatlan amerikai reggeli. Tálaljuk juharsziruppal, áfonyával és vanília fagylalttal!
Epres csúsztatott palacsinta

Epres csúsztatott palacsinta

Légies, könnyű palacsinta eperrel rétegezve.

Napi ajánlatunk

Top videók

5 szuper ötlet a jégkockatartók hasznosítására

Nyáron talán mindenki hűtőszekrényében lapul egy-két folyamatosan feltöltött jégkockatartó, hogy bármikor hűsíthessük magunkat jeges italokkal. Szilikonból sokféle jópofa formában beszerezhetjük, és nemcsak jégkocka gyártáshoz használhatjuk! Íme pár további ötlet.