Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült zöldségek kuszkusszal és mascarponéval

Százszor jobb, mint a menza kaja
2016. szeptember 21.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 piros kaliforniai paprika kimagozva és csíkokra vágva
  • 2 cukkini félbevágva, majd vastag csíkokra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma meghámozva és összenyomva
  • 1 ek. olívaolaj + a tálaláshoz
  • ½ tk. cukor
  • 6 paradicsom negyedelve
  • 1 piros chili kimagozva és finomra vágva
  • 200 g kuszkusz
  • 400 g konzerv csicseriborsó leszűrve és átmosva
  • 50 g mascarpone
  • egy maréknyi sima levelű petrezselyem

Elkészítés

  • előkészítés: 20 perc
  • elkészítés: 40 perc

 

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat). Tegyük egy tepsibe a paprikát a cukkinivel és a fokhagymával együtt, locsoljuk meg az olívaolajjal és szórjuk meg a cukorral. Süssük 20 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a chilit is, és süssük további 20 percig, míg a paprika és a paradicsom is megpuhul.

2. Közben egy másik tálban keverjük össze a kuszkuszt a csicseriborsóval és öntsünk rá annyi forró vizet, amennyi épp ellepi (kb. 200-250 ml-t). Takarjuk le folpackkal, és hagyjuk állni 10 percig, majd lazítsuk fel egy villával. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.

3. Vegyük ki a zöldségeket a sütőből és keverjük hozzá a mascarponét. Osszuk szét a csicseriborsós kuszkuszt négy tányéron, kanalazzuk a tetejére a mascarponés zöldségeket, végül locsoljuk meg még egy kevés olívaolajjal és szórjuk rá a petrezselyemzöldet is.

A recept megtalálható a GoodFood magazin szeptemberi számában, ahol további tippeket kapunk, milyen alapanyagokkal érdemes feltöltenünk a konyhát, hogy aztán abból könnyen és gyorsan valami finom ennivalót készíthessünk maguknak, a koleszos lakótársaknak vagy akár egy nagyobb baráti társaságnak.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sültkarfiol főzelék spenóttal

Sültkarfiol főzelék spenóttal

Ha létezik főzelékvarázslat, akkor a sültkarfiolos kiadás mindenképpen az! Pláne, hogy egy kis spenótlevél, tejszín és curry is kerül bele. Ízjáték és garantált siker a konyhában.
Sült paprikás burgonyafőzelék mentás húsgolyóval

Sült paprikás burgonyafőzelék mentás húsgolyóval

Mentőötletnek sem rossz a sült paprikás burgonyafőzelék, hiszen szinte minden hozzávalójára szoktunk gondolni, csak nem biztos, hogy ebben az összefüggésben.
Vörösboros hátszín vele sült zöldségekkel

Vörösboros hátszín vele sült zöldségekkel

A férfiak kedvence a marhahús, de a zöldség talán már annál kevésbé. Próbáljuk ki, hogy egy tepsiben készítjük a kettőt, a fogadtatás pozitív lesz, egy falat sem marad majd a tányéron.

Napi ajánlatunk

Top videók