Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült tofus quinoa saláta

Laktató, gluténmentes saláta
2018. November 26.

Szerencsére már nálunk is rengeteg helyen kapható a Dél-Amerikából származó quinoa, amit álgabona lévén gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak, ha szeretnék változatosabbá, tápanyagdúsabbá és laktatóbbá tenni salátájukat.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 12 dkg quinoa
  • himalája só
  • 1 ek. adalékanyagmentes ételízesítő
  • 10 dkg tofu
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 ek. szójaszósz
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 7 dkg morzsolt csemegekukorica
  • 10 dkg konzerv vagy főtt vörösbab
  • 3 dkg póréhagyma
  • friss fodros petrezselyem

Elkészítés

A quinoát alaposan átmossuk, majd 2,5-szeres mennyiségű sós-ételízesítős vízben puhára főzzük.

Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a kockára vágott tofut. Amint barnulni kezd minden oldala, hozzáöntjük a szójaszószt, majd addig pirítjuk, amíg teljesen felveszi a folyadékot.

Egy nagy tálban összekeverjük a puhára főtt quinoát a koktélparadicsommal, a kukoricával, a babbal és a karikára vágott póréhagymával.

Külön tányérokban tálaljuk a salátát az elkészült pirított tofuval megszórva, friss petrezselyemmel díszítve.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval

Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval

Köretnek és egészséges nasinak is ideális.
Paradicsomos csicseriborsó főzelék

Paradicsomos csicseriborsó főzelék

Egy kellemesen laktató, őszi hangulatú, húsmentes főételt mutatok, ami a csicseriborsónak és a tojásnak köszönhetően így is értékes fehérjetartalommal bír.

Napi ajánlatunk

Top videók