Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült pulykaszárny parmezános krumplipürével és káposztával

Adásban volt: 2017. december 1.
A recepthez tartozó videó
2017. december 1.

Hozzávalók

2 személyre
  • 1 pulykaszárny
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 2 ek méz
  • 1 ek szójaszósz
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A krumplipüréhez:
  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • ½ dl tejszín

Elkészítés

1. A páchoz egy gép segítségével összeaprítjuk a kakukkfüvet, rozmaringot, 2 gerezd fokhagymát, sót, borsot és az olívaolajat.

2. A tepsibe tesszük a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, vöröshagymát és rá a savanyú káposztát.

3. A pulykaszárnyat feldaraboljuk, a húsosabb részeket megsózzuk és bepácoljuk, majd 1 db csíkokra vágott fokhagymával megtűzdeljük a húst. Meglocsoljuk olívaolajjal, fóliával lefedjük és sütőben sütjük 180 fokon min. másfél órát. Az utolsó 30 percben megkenjük mézes szójaszósszal.

4. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, elkeverjük a vajjal, tejszínnel és a reszelt sajttal. A pulykaszárnyat a sült zöldségekkel és a parmezános krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pikáns mázas csirkeszárny

Pikáns mázas csirkeszárny

Gyömbérrel, fokhagymával fűszerezett juharszirupos pácban érlelődnek a csirkeszárnyak, mielőtt ropogósra sülnek a sütőben. Vigyázat, nem lehet abbahagyni!
Extra ropogós csirkeszárny csípős mázzal

Extra ropogós csirkeszárny csípős mázzal

A ropogós csirkeszárnyak minden buliban sikert aratnak, de egy salátával akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is remek.
Sült csirkeszárny gyökérzöldségekkel,  kéksajtos majonézzel

Sült csirkeszárny gyökérzöldségekkel, kéksajtos majonézzel

Ősszel-télen sem kell lemondanunk a grillparti örömeiről, hiszen sütőben és serpenyőben is visszahozhatjuk a nyár ízét. Különleges vacsora, hétköznapi alapanyagokból, nagyon egyszerűen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!