Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így süssük össze a klementint és a csirkecombot

Sült klementin ötfűszeres csirkecombbal
2017. January 16.

Hozzávalók

4-6 személyre
  • 3 db klementin, mandarin vagy narancs, vékonyra szeletelve
  • 6 csirkecomb filé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál kínai ötfűszer
  • 2 gerezd fokhagyma, összevágva
  • 1 evőkanál vaj
  • ½ csésze száraz fehérbor
  • só és bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

2. Öntsük az olívaolajat egy sütőben is használható serpenyőbe. Fűszerezzük meg a csirkecombok mindkét oldalát sóval, borssal és a kínai fűszerkeverékkel. Magas lángon pirítsuk meg a hússzeletek mindkét oldalát, kb. 10 perc alatt.

3. Tegyük a klementint a serpenyőbe, és tegyük be az egészet a sütőbe. Süssük addig, amíg a hús átsül, kb. 10 perc.

4. Szedjük ki a hús és a mandarint egy tányérra.

5. Tegyük a vajat, a bort és a fokhagymát a kiürült serpenyőbe, és óvatosan keverjük össze, majd 2 perc alatt főzzük össze. Tegyük vissza a csirkét és a mandarint.

6. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tésztával, quinoával vagy rizzsel tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!