Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval

Köretnek és egészséges nasinak is ideális.
2018. November 22.

Friss kelbimbót venni leginkább az őszi, koratéli időszakban tudunk, és csak a friss verzióból lehet igazán roppanós finomságot készíteni. Ez a recept tökéletes köretnek, de akár egészséges nasiként is megállja a helyét.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 30 dkg kelbimbó
  • 2 ek. olívaolaj
  • himalája só
  • őrölt bors
  • parmezán sajt
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A kelbimbók végét levágjuk, eltávolítjuk a külső leveleket és kettévágjuk. Egy tálba tesszük, rácsorgatjuk az olívaolajat, megszórjuk sóval és borssal. Alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk a kelbimbót úgy, hogy ne kerüljenek egymásra. Ezzel elkerülhetjük, hogy a ropogósra sülés helyett megpárolódjon. Végül megszórjuk reszelt parmezán sajttal ízlés szerinti mennyiségben.

190 ºC -ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt roppanósra sütjük.

A natúr joghurtot sózzuk, majd összekeverjük fokhagymanyomón áttört fokhagymával. Ezzel tálaljuk az elkészült kelbimbót.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Paradicsomos csicseriborsó főzelék

Paradicsomos csicseriborsó főzelék

Egy kellemesen laktató, őszi hangulatú, húsmentes főételt mutatok, ami a csicseriborsónak és a tojásnak köszönhetően így is értékes fehérjetartalommal bír.
Édesburgonya nachos

Édesburgonya nachos

Szívesen ennél egy kis mexikóit, de nincs otthon tortilla chips? Nagyon egyszerűen – és persze egészségesen – helyettesíthető ropogósra sült édesburgonya szirmokkal is.

Napi ajánlatunk

Top videók