Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Itt egy jó és egészséges recept, méghozzá egy finom csirke-rizs alternatíva

Sült csirkecomb paradicsomos bulgurágyon
2017. március 6.

Olyan sokszor használunk az egészséges receptekhez csirkemellet, hogy a csirke többi része már sokszor feledésbe is merül.

Pedig a comb is értékes fehérjeforrás, az íze pedig kicsit szaftosabb és különlegesebb. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 2 csirke felsőcomb
  • 20 dkg bulgur
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • friss bazsalikom
  • oregánó
  • rozmaring

  • bors

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra légkeveréssel.

2. A csirkecombokat megtisztítjuk, bőrüket levágjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, rozmaringgal és oregánóval. Egymás mellé fektetjük őket egy tepsiben néhány szem paradicsommal, majd sütőbe tesszük kb. fél órára. 15 perc elteltével megfordítjuk a másik oldalukra, hogy mindenhol szépen megpiruljanak.

3. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A maradék paradicsomot felkockázzuk.

4. Egy főzőedényben kókuszolajt hevítünk, megdinszteljük rajta a hagymákat, majd hozzáadjuk a paradicsomot is. Sóval, borssal, oregánóval és friss bazsalikommal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a bulgurt is és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Közepes lángon fedő alatt párolva a bulgur kb. 12 perc alatt megpuhul.

5. Az pirosra sült csirkecombokat a paradicsomos bulguron tálaljuk sült paradicsommal és friss bazsalikomlevelekkel.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Íme az újragondolt rántott hús burgonyapürével kombó

Íme az újragondolt rántott hús burgonyapürével kombó

Kicsit más, kicsit egészségesebb változat
Egyszerű, gyors és finom: Serpenyős tészta

Egyszerű, gyors és finom: Serpenyős tészta

Csak erre a néhány hozzávalóra és egyetlen serpenyőre lesz szükségünk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!