Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült csirke tejszínes gesztenyeraguval

Adásban volt: 2013. november 25.
A recepthez tartozó videó
Az ősz és a tél egyik nagy ajándéka a gesztenye, amit nem csak édességekhez, hanem húsokhoz is érdemes kipróbálni. Ez a tejszínes, hagymás gesztenyés csirke, sokak kedvence lesz.
2016. január 17.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2 csirkemellfilé
  • 8 kicsi lilahagyma, vagy 16 apró salotta
  • olívaolaj
  • 15 dkg füstölt, húsos császárszalonna
  • 1 dl konyak, vagy bármi más alkohol
  • 25-40 dkg főtt gesztenye vagy sült gesztenye is lehet
  • 3 dl tejszín (30%)

Elkészítés

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajat csorgatunk rá és elősütjük.
Ehhez a serpenyőt felforrósítjuk és egy kevés olívaolajon szép pirosra sütjük a csirkemellek mindkét oldalát.
A hagymákat egy kisméretű nejlon zacskóba szórjuk. (Ha sikerült elég kis fejeket kapni, azok maradhatnak egyben, a nagyobbakat érdemes felezni.)  
Csorgatunk rá olívaolajat, szórunk bele néhány kakukkfű levelet vagy aprított rozmaringot.
Amikor a hagymákat vékonyan bevonta az olaj, egy sütőpapírral takart sütőlapra szórjuk őket és közéjük rakjuk az elősütött csirkemelleket.
190 C fokos sütőben 15-20 pecig sütjük.
Közben a császárszalonnát felkockázzuk és egy kevés zsíradékon pirosra sütjük.
Hozzáadjuk a szalonnához a gesztenyét, és erős lángon körbepirítjuk.
Amikor a gesztenyék megpirultak, hozzáöntjük az alkoholt, és továbbra is erős lángon elforraljuk az alkoholtartalmát.
Amikor az alkohol elpárolgott, lejjebb vesszük a hőt és felöntjük tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk.
Mikorra a tejszín besűrűsödik, a hagyma is és a csirke is elkészül a sütőben.
Tálalás előtt a hagymákat hozzáforgatjuk a gesztenyés, tejszínes raguhoz, és csirkemellett a tetejére helyezzük.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karácsonyi házi müzli

Karácsonyi házi müzli

Mennyei reggeli, vagyis hogyan készül a karácsonyi házi müzli? Mézzel, étcsokoládéval, fahéjjal és szegfűszeggel.

Tejkaramellás kalácspuding

Ha maradt egy kis szikkadt kalács a reggelikből, ezzel a pudinggal új életre kelthetjük.
Chilis, narancsos csirkecomb

Chilis, narancsos csirkecomb

A csirkecombokkal sok jó dolog történhet, de ez a narancsos, chilis pác biztos, hogy a legjobbak között van. Ropogósra sülve, zamatosan, picit csípősen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!