Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Az egyszerű sült tarját feldobtuk egy kis tejszínnel és sült zellerrel. Az eredmény leírhatatlan, ezért el kell készíteni!

Sült csirke tejszínes gesztenyeraguval

Adásban volt: 2013. November 25.
A recepthez tartozó videó
Az ősz és a tél egyik nagy ajándéka a gesztenye, amit nem csak édességekhez, hanem húsokhoz is érdemes kipróbálni. Ez a tejszínes, hagymás gesztenyés csirke, sokak kedvence lesz.
2016. January 17.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2 csirkemellfilé
  • 8 kicsi lilahagyma, vagy 16 apró salotta
  • olívaolaj
  • 15 dkg füstölt, húsos császárszalonna
  • 1 dl konyak, vagy bármi más alkohol
  • 25-40 dkg főtt gesztenye vagy sült gesztenye is lehet
  • 3 dl tejszín (30%)

Elkészítés

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajat csorgatunk rá és elősütjük.
Ehhez a serpenyőt felforrósítjuk és egy kevés olívaolajon szép pirosra sütjük a csirkemellek mindkét oldalát.
A hagymákat egy kisméretű nejlon zacskóba szórjuk. (Ha sikerült elég kis fejeket kapni, azok maradhatnak egyben, a nagyobbakat érdemes felezni.)  
Csorgatunk rá olívaolajat, szórunk bele néhány kakukkfű levelet vagy aprított rozmaringot.
Amikor a hagymákat vékonyan bevonta az olaj, egy sütőpapírral takart sütőlapra szórjuk őket és közéjük rakjuk az elősütött csirkemelleket.
190 C fokos sütőben 15-20 pecig sütjük.
Közben a császárszalonnát felkockázzuk és egy kevés zsíradékon pirosra sütjük.
Hozzáadjuk a szalonnához a gesztenyét, és erős lángon körbepirítjuk.
Amikor a gesztenyék megpirultak, hozzáöntjük az alkoholt, és továbbra is erős lángon elforraljuk az alkoholtartalmát.
Amikor az alkohol elpárolgott, lejjebb vesszük a hőt és felöntjük tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk.
Mikorra a tejszín besűrűsödik, a hagyma is és a csirke is elkészül a sütőben.
Tálalás előtt a hagymákat hozzáforgatjuk a gesztenyés, tejszínes raguhoz, és csirkemellett a tetejére helyezzük.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!