Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült céklás tortillatekercs

Gyors téli vacsi
2018. November 29.

Ha húst vagy sütit süttök, egy kis hely tuti marad a sütőben. Csomagoljatok pár fej céklát héjastól, egyesével alufóliába, és dobjátok be az üresen maradt helyre. Így időt és energiát spóroltok, plusz két legyet üttök egy csapásra. A tortilla összeállítása gyors folyamat, az íze pedig valami isteni!

Hozzávalók

2 jól megpakolt tekercshez
  • 2 közepes fej cékla
  • 2 tortillalap
  • 10 dkg túró
  • 5 dkg feta sajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • só (opcionálisan)
  • 1 marék bébispenótlevél

Elkészítés

A céklafejeket a bevezetőben leírt módon héjastól, egyesével alufóliába csomagoljuk, és forró sütőben (180-200 °C, attól függően, hogy éppen süttök-e mást is) puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd meghámozzuk, és késes aprítóban kissé darabosra törjük.

A tortillalapokat ízlés szerint megpirítjuk.

A túrót kikeverjük a fetával, a tejföllel, majd a feta sósságától függően megsózzuk. A krémmel megkenjük a tortillalapokat (a széleket üresen hagyva), erre kerül a cékla és a megmosott bébispenót. Feltekerjük, tetszőlegesen felszeleteljük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egész napos reggeli

Laktató napindító, ami akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes.
Paradicsomos gersli

Paradicsomos gersli

A gersli, azaz árpagyöngy nem csupán sólethez jó!
Gluténmentes almás palacsinta

Gluténmentes almás palacsinta

Gyerekkori kedvencünk, ezúttal glutén nélkül.

Napi ajánlatunk

Top videók