Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Stíriai metélt

Adásban volt: 2014. január 31.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes stíriai metélt receptjét Csonka András hozta el az Ízes Életbe. Édes, krémes, túrós, finoman citrusos és nagyon vaníliás.

Hozzávalók

4 személyre
  • 0,5 kg túró
  • 16 dkg liszt
  • 2 ek cukor (lehet vaníliás cukor is)
  • 5 tojás
  • 7 pohár tejföl (lehet kevesebb is)
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • egy vaníliarúd

Elkészítés

A tésztához a túrót, a lisztet, a két evőkanál cukorot, két tojássárgáját összegyúrjuk és ujjnyi vastag lapocskákra vágjuk, majd lobogó sós vízben kifőzzük.
Közben a szószhoz a tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, három tojás sárgájával és reszelt citromhéjjal és egy rúd vanília kikapart magjaival.
Az összes felhasznált tojás megmaradt fehérjéből kemény habot verünk és belekeverjük ebbe a tejfölös szószba, majd a kifőtt tésztát óvatosan belekeverjük az egészbe.
Egy sütőtálat jól kivajazunk, ebbe tesszük a keveréket és a 160-180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Meggyes csokoládés túrós rétes

Meggyes csokoládés túrós rétes

Mindig lehet fokozni az élvezeteket! Például úgy, hogy a jól ismert túrós réteset megbolondítjuk egy kevés aszalt meggyel és csokoládéval.
Héjában sült krumpli fűszeres túróval

Héjában sült krumpli fűszeres túróval

A sütőben sült krumpli fűszeres túróval, egyszerűen, gyorsan elkészíthető fogás, hétköznapokra.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!