Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Spárgás tarhonya. Friss tavaszi egytálétel, de köretnek is kiváló.

Spárgás tarhonya

Adásban volt: 2013. May 17.
A recepthez tartozó videó
Spárgás tarhonya. Friss tavaszi egytálétel, de köretnek is kiváló.
2016. April 17.

Hozzávalók

2 adag
  • 12dkg házi tarhonya
  • 1 szelet (kb. 3dkg) füstölt császárszalonna, felkockázva
  • 3-4 szál újhagyma, felkarikázva
  • 1 csomag vékony zöldspárga
  • nagy marék pecorino, vagy más kemény juhsajt vagy parmezán

  • bors
  • olaj

Elkészítés

Csöpp olajon megpirítjuk a felkockázott császárszalonnát.
A zsírjában megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a házi tarhonyát, erős lángon átpirítjuk. Felöntjük 3dl vízzel (esetleg alaplével), sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul, házinál ez hosszabb ideig tart, mint a gyárinál, kb. 20 perc.
Ha a végére nem főtt el az összes folyadék, fedő nélkül, erős lángon főzzük, elpárologtatjuk.

A főzési idő alatt előkészítjük a spárgát: legalsó, esetlegesen fás részét eltávolítjuk, meghámozzuk. A spárgafejeket levágjuk, a spárga szárát kb. 1/2cm vastagra felkarikázzuk.

Amikor a tarhonya megpuhult, a legvégén hozzáadjuk a spárgakarikákat és fejeket. Fedő alatt, kb. csak fél percig főzzük így, a spárga enyhén ropogjon, semmiképpen ne főjön szét, éppen csak az étel saját gőze átmelegítse.
Hozzákeverünk egy marék reszelt pecorinót (vagy parmezánt). Azonnal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldspárgás tarhonya

Spárgás tarhonya. Friss tavaszi vagy nyári egytálétel, de köretnek is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!