Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Souvlaki sült padlizsánnal, uborkasalátával és pitával

Adásban volt: 2017. September 5.
A recepthez tartozó videó
2017. September 5.

Hozzávalók

2 személyre
  • A páchoz:
  • 40 dkg sertés lapocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss oregánó
  • 2 dl görög joghurt
  • olívaolaj
  • 1 citrom
  • fűszerpaprika
  • só, bors
  • saslik pálcikák
  • A körethez:
  • 1 db padlizsán
  • 1 db lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • A salátához:
  • 1 kisebb örmény uborka
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • friss kapor
  • friss petrezselyem
  • fekete olívabogyó

  • 4 pita

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Megborsozzuk, majd a fokhagymát ráreszeljük és friss oregánót szórunk rá. Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal, majd elkeverjük a görög joghurttal és a fűszerpaprikával. Ha közvetlenül sütés előtt pácoljuk, akkor sózzuk, ha sokáig hagyjuk állni, akkor csak a végén sózzuk.

2. A padlizsánt vastagabb hosszúkás szeletekre vágjuk, sózzuk, majd papírtörlővel leitatjuk a levét. A hagymákat nagyobb leveleire szedjük és sózzuk. A padlizsánt és a hagymákat olívaolajjal meglocsoljuk és forró grill serpenyőben megsütjük.

3. Közben a húsokat pálcikára húzzuk, a zöldségeket kivesszük a serpenyőből és a húsokat is megsütjük.

4. Az uborkákat meghámozzuk, a magjaikat eltávolítjuk, majd feldaraboljuk és megsózzuk. Elkeverjük apróra vágott kaporral és petrezselyemmel, egy kevés vöröshagymával és az olívabogyóval. Citromlével és olívaolajjal meglocsoljuk.

5. Egy tányérra halmozzuk a megpirult padlizsánt és a hagymákat. Mellét tesszük a húsokat. A pitákat megkenjük görög joghurttal. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános kebab

Padlizsános kebab

Fűszeres húspogácsák padlizsánnal, nyárson sütve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!