Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sós maceszgombóc

Adásban volt: 2014. május 27.
A recepthez tartozó videó
A maceszgombóc igazi klasszikus a levesbetétek között. Tasnádi Ákos, a Macesz Huszár étterem konyhafőnöke megmutatja a legjobbat.
2015. november 17.

Hozzávalók

  • 9 maceszlap
  • 4 tojás
  • 1,5 dl libazsír
  • 1,5 dl víz

  • bors
  • őrölt gyömbér
  • friss gyömbér

Elkészítés

A pászkalapokat összetörjük és hozzáadjuk a szárított gyömbért, a sót, borsot, majd átkeverjük.
Egy külön edényben összekeverjük a tojásokat, a vizet és az olvasztott libazsírt és ezt ráöntjük az összetört maceszra, majd kézzel újra áttörjük, addig, amíg a macesz felszívja a nedvességet.
A keveréket 20 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
Ezután bevizezzük a kezünket és gombócokat formázunk a masszából, de nagyon fontos, hogy nem szabad formázás közben összenyomkodni. Egy jó nagy fazékban vizet forralunk, beledobunk egy egész gyömbért feldarabolva, és a lobogó vízbe tesszük a gombócokat, és 15 percig főzzük.
Marhahúslevessel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Törökös, fűszeres marharagu parmezános padlizsánpürével

Törökös, fűszeres marharagu parmezános padlizsánpürével

Török ihletésű, de a magyar ízléshez is nagyon közel áll ez a fűszeres marharagu, amit a padlizsánpüré tesz igazán különlegessé.

Kókuszgolyó

A klasszikus kókuszos kedvenc csúcsra járatva sok csokoládéval, aszalt meggyel, meggy lekvárral és néhány csepp likőrrel.

Napi ajánlatunk

Top videók