Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A körte csilivel és csillagánizzsal együtt szuper kombináció. Süssetek mellé kukoricapalacsintát!

Sós kukoricapalacsinta körtechutneyval
2017. October 6.

Az őszi gyümölcsök – mint az alma, a körte vagy a szilva – nem csak süteményekbe tehetők, hanem finom, fűszeres chutneyk is készíthetők belőlük. A körte csilivel és csillagánizzsal együtt szuper kombináció, mellé kukoricapalacsintákat sütöttem. Próbáljátok ki vacsorára!

Hozzávalók

4 személyre
  • A palacsintához (kb. 14 darabhoz):
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg áttört túró
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • kevés olaj a sütéshez
  • A chutneyhoz:
  • 40 dkg körte
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm friss, tisztított gyömbér
  • fél-1 kávéskanál tört csilipaprika
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 csillagánizs
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

kukoricapalacsinta_kortechutneyval1

Először a chutneyhoz a körtéket megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát, újhagymát és fokhagymát párolni kezdjük rajta.

Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, a csilit, a körtekockákat, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az egész csillagánizst, öntünk alá egy kevés vizet, majd lassú tűzön, kevergetve puhára, de még darabosra főzzük. Mikor már majdnem készen van, eltávolítjuk a csillagánizst, hozzáöntjük a citromlevet, és még egyet forralunk rajta.

Közben elkészítjük a palacsintákat. A tojásokat elhabarjuk, simára keverjük a tejjel, a túróval, a kukoricaliszttel és a sütőporral. Sóval ízesítjük, pihentetjük 10 percig, majd nagyobb serpenyőben, egy kevés felhevített olajon kis palacsintákat sütünk a masszából.

A kész palacsintákat a körtechutneyval tálaljuk, és kevés petrezselyemzölddel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

„Igyál sört” napra: egyél is sört – azaz sörben sült, hagymás kolbászt!

Vannak ételek, amelyek egyszerűségükben nagyszerűek, ilyen például ez a barna sörrel sült, fűszeres, hagymás kolbász. Ha van időtök, készítsetek hozzá házi rozsos bucikat is!

Napi ajánlatunk

Top videók