Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sós clafoutis

Adásban volt: 2014. június 17.
A recepthez tartozó videó
A clafoutis egyre nagyobb divat itthon is. A franciák tejpitéjét sósan is érdemes kipróbálni, és aki egyszer megkóstolja, minden idény zöldséggel meg fogja sütni.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • csipet só
  • 4,5 dkg liszt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 3 dkg vaj az edénykikenéséhez

Elkészítés

A sütőt 180C-ra előmelegítjük.
A két tojást és az egy tojássárgáját kikeverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet és a parmezánt, és csomómentesre keverjük.
Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, és kézi habverővel sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük.
Egy hőálló tálat (vagy négy kicsit) kivajazunk.
A zöldségeket beletesszük a kivajazott tálba, ráöntjük a masszát és kb. 35-40 percig sütjük, amíg a teteje aranysárgára nem sül, és már nem remeg. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tripla zöldborsós rizottó fasirttal

A nyár egyik slágere! Itt a zöldborsóból semmi nem vész kárba, héjastul-mindenestől felhasználható ehhez a különleges rizottóhoz.
Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Töltött csirke igazi ízgazdag töltelékkel, sok petrezselyemmel és szabadon választható zöldfűszerekkel.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!