Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sós clafoutis

2016. április 15.
Adásban volt: 2014. június 17.
A recepthez tartozó videó
A clafoutis egyre nagyobb divat itthon is. A franciák tejpitéjét sósan is érdemes kipróbálni, és aki egyszer megkóstolja, minden idény zöldséggel meg fogja sütni.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • csipet só
  • 4,5 dkg liszt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 3 dkg vaj az edénykikenéséhez

Elkészítés

A sütőt 180C-ra előmelegítjük.
A két tojást és az egy tojássárgáját kikeverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet és a parmezánt, és csomómentesre keverjük.
Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, és kézi habverővel sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük.
Egy hőálló tálat (vagy négy kicsit) kivajazunk.
A zöldségeket beletesszük a kivajazott tálba, ráöntjük a masszát és kb. 35-40 percig sütjük, amíg a teteje aranysárgára nem sül, és már nem remeg. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tripla zöldborsós rizottó fasirttal

A nyár egyik slágere! Itt a zöldborsóból semmi nem vész kárba, héjastul-mindenestől felhasználható ehhez a különleges rizottóhoz.
Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Töltött csirke igazi ízgazdag töltelékkel, sok petrezselyemmel és szabadon választható zöldfűszerekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pihe-puha, szaftos és sajtos: ez az egyik legjobb kombináció, ami a kelt tésztával történhet: Óriás pizzás csiga

A látványos csigaformát pedig egyáltalán nem nehéz kialakítani, egy vágás, pár tekerés, és már mehet is a sütőbe!