Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sörtésztában sült csirkemell és zöldségek tartármártással

Adásban volt: 2017. October 13.
A recepthez tartozó videó
2017. October 13.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 patiszon
  • 15 dkg gomba
  • friss snidling
  • só, bors
  • olívaolaj
  • olaj a sütéshez
  • A sörtésztához:
  • 2 dl sör
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 kk sütőpor
  • ½ kk só
  • A tartármártáshoz:
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek mustár
  • olaj
  • só, bors
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

1. A sörtésztához a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a sót elkeverjük a sörrel és a kemény habbá vert tojásfehérjével, majd hűtőben pihentetjük sütésig.

2. A cukkinit, padlizsánt, patiszont csíkokra vágjuk, a gombákat, ha kisebbek egyben hagyjuk, majd megsózzuk.

3. A csirkemellet is csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

4. A zöldségeket és a húst a sörtésztába mártjuk, majd bő olajban kisütjük.

5. A tartármártáshoz a tojássárgájához adjuk a mustárt, majd folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk az olajat. Ha a majonéz elkészült, hozzákeverjük a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor friss snidlinggel kínáljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!