Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sörös marharagu krumpligombóccal

Adásban volt: 2017. October 11.
A recepthez tartozó videó
2017. October 11.

Hozzávalók

8 személyre
  • 2 kg marhalábszár
  • 2-3 dl sör
  • 2 szál sárgarépa
  • 1-2 ek liszt
  • 5 dkg olívaolaj
  • 6-8 db mogyoróhagyma
  • 8-10 db csiperke
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db szárzeller
  • 6-8 db fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • 3 dl alaplé
  • 2 ek paradicsompüré
  • só, bors
  • A krumpligombóchoz:
  • 2 db burgonya
  • 1 tojás
  • 10-15 dkg liszt

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk az erős inaktól, majd nagyobb kockákra vágjuk és kevés lisztben megforgatjuk. Egy felhevített öntöttvas edényben olívaolajon megpirítjuk a húskockákat és kiszedjük őket egy tányérra.

2. A mogyoróhagymákat és a kisebb gombákat egyben tesszük a lábasba és olívaolajon megpirítjuk őket a nagyobb kockákra vágott sárgarépával, zellerrel és póréhagymával együtt. Ha a zöldségek megpirultak hozzáadjuk a kakukkfüvet, a húskockákat, a paradicsompürét, a fokhagymát, majd sózzuk. Felöntjük a sörrel és az alaplével, forralunk még rajta egyet, rátesszük a fedőt és sütőben sütjük 120 fokon 3 órán keresztül.

3. A krumpligombóchoz a krumplikat héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd ha kihűlt lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, majd alaposan elkeverjük annyi liszttel, hogy formázható legyen. Gombócokat formálunk belőle, a raguhoz adjuk és puhára főzzük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csigatészta vörösboros marharaguval

Csigatészta vörösboros marharaguval

Bár a csigatésztát legtöbben csak a húslevesben tudják elképzelni, de mindenképpen érdemes kipróbálni ezzel a fűszeres, vörösboros marharaguval. Megéri!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!