Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme az egyik kedvenc sült tészta receptünk, meglepetés ízbombákkal

Feketeerdei sonkás-spenótos tészta mozzarellával és juhtúróval
2017. November 1.

A sült tésztákat mindenki szereti, ugye? Most ráadásul egy kis csavart is tettem a receptbe: feketeerdei sonkába tekertem, vagyis „csavartam” – ha már csavarról beszélünk –  egy-egy mini mozzarella sajtot, a kis tekercseket pedig elrejtettem a tészta között. A tetejére szintén került sajt bőven, a spenótos szaft pedig rejt némi juhtúrót is. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz
  • 25 dkg tészta (csőszerű, rövid fajtájú)

  • 1 evőkanál vaj + a sütőtál kikenéséhez
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg natúr spenótpüré (mirelit)
  • só, őrölt fekete bors
  • reszelt szerecsendió
  • 1 dl tej
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 10 dkg feketeerdei sonka
  • 10 dkg mini mozzarella
  • 8 dkg trappista sajt
  • 2 dkg parmezán sajt

Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor lekészült, leszűrjük.

Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ráreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdeket, és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a spenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a szétmorzsolt juhtúrót, és félretesszük hűlni.

A langyosra hűlt spenótos krémben elkeverjük a tojást és a leszűrt tésztát. Kivajazott sütőtálba simítjuk.

A feketeerdei sonka szeletekbe beletekerünk 1-1 kis mozzarellát, majd elszórva belenyomkodjuk a tekercseket a tészta közé. A maradék mozzarellát a tetejére morzsoljuk, illetve a trappistát és a parmezánt is ráreszeljük.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók