Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Süssünk szuperfinom sonkás krumplipuffancsot!

Lehet belőle második fogás, de vendégvárónak is tökéletes
2017. February 8.

Farsangkor mindenki fánk-lázban ég, és miért ne sorolhatnánk ezeket a szuper finom kis puffancsokat is a fánkok közé? Egy tartalmas leves után tálalhatjátok második fogásként, de bulikra szintén tökéletes.

Kínálhatjátok fokhagymával és sóval ízesített joghurttal vagy tejföllel (mint most én), fűszeres paradicsommártással vagy akár sajtszósszal. Sőt: maradék krumplipüré sem vész kárba ezzel a recepttel, ebben az esetben a püré krémességéhez mérten adagoljátok a lisztet.

 

Hozzávalók

kb. 30 darabhoz
  • 50 dkg burgonya
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 zacskó sütőpor
  • 20 dkg sonka
  • só, őrölt fekete bors
  • reszelt szerecsendió, 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
  • kb. 20 dkg liszt
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Mikor megpuhult, a felesleges vizet leszűrjük, és a krumplit még melegen összetörjük. Ezután megvárjuk, hogy kihűljön.

sonkaskrumplipufi1

2. Hozzákeverjük az elhabart tojásokat, a tejfölt, a sütőport, az apróra kockázott sonkát és az összes fűszert. Ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, nem törős, kissé ragacsos, kanállal szaggatható masszát kell kapnunk.

3. A tésztából közepesen forró olajba kanál segítségével kis adagokat szaggatunk, és forgatva aranybarnára sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Az amerikaiak szeretnek megemlékezni népszerű ételeikről, képzeljétek, február 2-án Nemzeti Tater Tots Nap van náluk!
A legjobb köret tipp: lapított krumpli

A legjobb köret tipp: lapított krumpli

Decemberben járunk, és már javában zakatolnak a fogaskerekek, hogy mi legyen a menü a karácsonyi asztalon. Kinek a hagyományos, kinek a kevésbé tradicionális: pulyka, hal, kocsonya, vagy egy új, egyelőre kipróbálatlan recept, amivel villantani szeretnél – legyen bármi, nekem van egy jó köret tippem, ami nagyon sok mindenhez illeni fog.

Napi ajánlatunk

Top videók