Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sólet libacombbal

Adásban volt: 2017. október 18.
A recepthez tartozó videó
2017. október 18.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db libacomb
  • 4 db tojás
  • 10-15 dkg gersli
  • 50 dkg nagy szemű bab (tarkabab)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek libazsír
  • 1-2 babérlevél
  • 1-2 ek fűszerpaprika

Elkészítés

1. A libacombokat besózzuk, majd kettévágjuk. Egy vastag falú vaslábasban először nem túl forró libazsíron elősütjük, közben folyamatosan emeljük a hőmérsékletet.

2. Ha a libacomb megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a beáztatott babot és a gerslit. Kétharmad arányban legyen a bab, egyharmad arányban a gersli. Ízesítjük babérlevéllel, pirospaprikával, majd annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje.

3. Beletesszük a szobahőmérsékletű tojásokat, majd sózzuk és óvatosan elkeverjük. Sütőben sütjük 180 fokon 2 órán keresztül. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vasárnap Sóletfesztivál!

Vasárnap Sóletfesztivál!

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a fővárosban az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által a szabadtéri Sóletfesztivál. A kóser ételeket kínáló népszerű gasztronómiai esemény augusztus 27-én vasárnap vár minden érdeklődőt a Kazinczy utca Király utca és Wesselényi utca közti szakaszán.
Rozmaringos libacomb, rozéboros tavaszi zöldségekkel

Rozmaringos libacomb, rozéboros tavaszi zöldségekkel

Szinte magától elkészül ez a franciás hangulatú liba-zöldség kombináció. Idő kell a pácnak, idő kell a sütésnek, közben viszont bármi mással foglalkozhatunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle