Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Savanykás cseh krumplileves

Adásban volt: 2014. június 4.
A recepthez tartozó videó
A friss kapor teszi igazán tavaszivá ezt a savanykás cseh krumplilevest. Ezt a fogást akár melegen, akár hidegen tálalják, egészen biztos, hogy sikere lesz.
2016. május 12.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 40 dkg krumpli
  • vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1,2 l alaplé
  • 3 csokor kapor
  • 3 dl tejföl
  • pár csepp ecet
  • 2 tojás
  • 1-2 ek étkezési keményítő
  • 1 ek cukor

Elkészítés

Vajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát és hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott krumplit.
Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a kapor egy részét (egészben) és fedő alatt 15-20 percig főzzük.
Amíg ez fő, addig tejfölből és 1-2 kanál étkezési keményítőt keverékéből habarást készítünk, majd a forró levesből egy merőkanálnyit kimerünk a habaráshoz, és kézi habverővel csomómentesre keverjük.
Hozzáöntjük a leveshez, de már ekkorra ne forrjon a leves.
Miután a krumpli megfőtt a levesben  kivesszük az egész kaprot, és a friss kapor másik részét felaprítjuk és hozzákeverjük.
A végén néhány csepp ecetet és egy teáskanál cukrot adunk hozzá.
Ezt követően elkészítjük a buggyantott tojást: egy külön edénybe ,gyöngyöző vízbe egyesével belecsúsztatjuk a tojásokat és 3 percig főzzük.
Tálaláskor a buggyantott tojást a leves tetején tálaljuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kelkáposztás krumplipüré

A pirított kelkáposztával készült krumplipüré tökéletes kísérője lehet például egy jó disznótorosnak, de bármilyen sültnek. De vegetáriánusoknak is ajánljuk!
Epres és csokis profiterol

Epres és csokis profiterol

A tiramisu mellett a legismertebb olasz édesség. Égetett tésztából készült fánkocska vanília fagyival töltve, csoki vagy eper szósszal leöntve.

Rusztikus csirkemájpástétom

Az egyik legfinomabb csirkemájpástétom a világon! Karamellizált hagymával, és kakukkfűvel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!