Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Savanykás cseh krumplileves

Adásban volt: 2014. június 4.
A recepthez tartozó videó
A friss kapor teszi igazán tavaszivá ezt a savanykás cseh krumplilevest. Ezt a fogást akár melegen, akár hidegen tálalják, egészen biztos, hogy sikere lesz.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 40 dkg krumpli
  • vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1,2 l alaplé
  • 3 csokor kapor
  • 3 dl tejföl
  • pár csepp ecet
  • 2 tojás
  • 1-2 ek étkezési keményítő
  • 1 ek cukor

Elkészítés

Vajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát és hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott krumplit.
Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a kapor egy részét (egészben) és fedő alatt 15-20 percig főzzük.
Amíg ez fő, addig tejfölből és 1-2 kanál étkezési keményítőt keverékéből habarást készítünk, majd a forró levesből egy merőkanálnyit kimerünk a habaráshoz, és kézi habverővel csomómentesre keverjük.
Hozzáöntjük a leveshez, de már ekkorra ne forrjon a leves.
Miután a krumpli megfőtt a levesben  kivesszük az egész kaprot, és a friss kapor másik részét felaprítjuk és hozzákeverjük.
A végén néhány csepp ecetet és egy teáskanál cukrot adunk hozzá.
Ezt követően elkészítjük a buggyantott tojást: egy külön edénybe ,gyöngyöző vízbe egyesével belecsúsztatjuk a tojásokat és 3 percig főzzük.
Tálaláskor a buggyantott tojást a leves tetején tálaljuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kelkáposztás krumplipüré

A pirított kelkáposztával készült krumplipüré tökéletes kísérője lehet például egy jó disznótorosnak, de bármilyen sültnek. De vegetáriánusoknak is ajánljuk!
Epres és csokis profiterol

Epres és csokis profiterol

A tiramisu mellett a legismertebb olasz édesség. Égetett tésztából készült fánkocska vanília fagyival töltve, csoki vagy eper szósszal leöntve.

Rusztikus csirkemájpástétom

Az egyik legfinomabb csirkemájpástétom a világon! Karamellizált hagymával, és kakukkfűvel.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!