Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Saslik vele sült burgonyával

A nyári grillszezonban akkor sem kell elkeseredni, ha éppen nincs időnk begyújtani a grillt. Ilyenkor kedvencünket, a saslikot sütőben sütöm, krumpliágyon. A burgonya a csípős kolbásztól, tarjától és szalonnától nem szárad ki, ráadásul az íze is nagyon-nagyon finom lesz.
2018. June 29.

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya
  • olaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 3-4 kis ág rozmaring
  • 4 kis fej lila hagyma
  • 1 közepes méretű cukkini
  • 1 nagyobb lecsópaprika
  • 35 dkg tarja
  • 30 dkg csípős kolbász
  • gyros fűszerkeverék

Elkészítés

A burgonyát (nagyobb szemű újkrumpliból készítettem) meghámozzuk, felcikkezzük. 2 nagyobb méretű, olajjal kikent sütőtál alján kiterítjük, összeforgatjuk egy kevés sóval és őrölt borssal. A krumplicikkek közé helyezzük a rozmaringágakat.

A nyársakhoz 8 darab fa nyársat hideg vízbe áztatunk minimum 10 percre. Közben a lila hagymákat megpucoljuk, negyedekbe vágjuk. A megmosott cukkinit felkarikázzuk, a paprikákat cikkekre szeljük. A tarját felkockázzuk, a kolbászt karikákra vágjuk.

A hozzávalókat nyársakra húzzuk, és a krumpliágyra helyezzük. Egy kevés olajban simára keverünk 1 kávéskanálnyi gyros fűszerkeveréket, majd beecseteljük vele a nyársakat. A sütőtálakat letakarjuk alufóliával, majd 190 fokos sütőbe toljuk kb. 70-80 percre. Sütés közben néha átforgatjuk a nyársakat, valamint a burgonyacikkeket is. A sütési idő végén pedig kissé meg is piríthatjuk. Tálalás előtt eltávolítjuk a rozmaringágakat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános quesadilla

Padlizsános quesadilla

Egy csomag tortillalap mindig lapul a konyhaszekrényemben. Ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnék készíteni, csak előkapom őket, megtöltöm mindenféle finomsággal, és már tálalhatok is. Most barna rizs, kolbász, padlizsán és curry fűszerkeverék adta a töltelék alapját.
Házi csokipuding

Házi csokipuding

A házi készítésű ételekben az a legjobb, hogy pontosan tudjuk, mi kerül bele.
Cukkinitészta húsos raguval

Cukkinitészta húsos raguval

Legyen kevesebb kalória!

Napi ajánlatunk

Top videók