Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgadinnye krémleves és chia puding

Adásban volt: 2017. October 4.
A recepthez tartozó videó
2017. October 4.

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű sárgadinnye
  • 2-3 dl tejszín
  • méz, ízlés szerint
  • 2 dl joghurt
  • 1 lime
  • 8 szelet pármai sonka
  • 2-3 cm friss gyömbér
  • 30 dkg reszelt sajt
  • friss bazsalikom a díszítéshez

  • A pudinghoz:
  • 1 kisebb sárgadinnye
  • 5 ek chia mag
  • 3-4 dl tej
  • fahéj
  • 1-2 ek méz
  • ribizli

Elkészítés

1. A leveshez a sárgadinnyét megtisztítjuk és felkockázzuk, majd egy turmixgépben pürésítjük a joghurttal, tejszínnel, reszelt gyömbérrel, mézzel, csipet sóval és a lime héjával. Egy tálba öntjük és hűtőben pihentetjük.

2. A chia pudinghoz a chia magot tejbe beáztatjuk, ízesítjük fahéjjal és mézzel, majd pihentetjük, amíg a magok megszívják magukat.

3. A sárgadinnyét keresztben kettévágjuk és kiszedjük a magjait.

4. A reszelt sajtokból halmokat készítünk, majd az apróra vágott sonkát rászórjuk. Így sütjük ropogósra pár perc alatt a sütőben vagy mikróban.

5. Tálaláskor a levest poharakba töltjük és fogyasztás előtt a háromszögre vágott ropogós sajttal és friss bazsalikommal díszítjük.

6. A chia pudingot a félbevágott sárgadinnye közepébe tesszük, majd friss ribizlivel díszítjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Julia Child burgonyás póréhagyma krémlevese

Julia Child burgonyás póréhagyma krémlevese

Készítsük el ebben a nagy hidegben a világhírű amerikai szakácsnő receptjét, nem bánjuk meg!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!