Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A legfinomabb melegítő a hideg, fázós napokra: Sárgaborsó-krémleves füstölt tofukockákkal

Ráadásul egészséges is!
2017. January 3.

Nevezhetjük akár főzeléknek is, annyira gazdag, krémes ez a sárgaborsóleves. A curry pikánssá, a tofu füstös karakterűvé teszi, hideg, fázós napokra egyszerűen fantasztikus. Sok rostot, fehérjét és ásványi anyagot tartalmaz, átmelegít, laktat, kell ennél több?

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 evőkanál curry fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 2 db közepes méretű burgonya
  • só, őrölt fekete bors
  • A feltéthez:
  • 20 dkg füstölt tofu
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés őrölt csili

Elkészítés

A sárgaborsót átmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és ismét átöblítjük. A feltéthez a tofut felkockázzuk. Egy evőkanál olívaolajat kikeverünk a lereszelt fokhagymával és egy kevés csilivel, beleforgatjuk a tofukockákat, és zárható edényben, hűtőszekrénybe téve 2-3 órát pácoljuk.

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat. Az újhagymát megtisztítjuk, fehér részét felkarikázzuk, zöldjét félretesszük a tálaláshoz. Az olajon átpároljuk a hagymát, közben rászórjuk a curryt és a kurkumát. A meghámozott burgonyát apó kockákra vágjuk, az alaphoz szórjuk, megpirítjuk. Rátesszük a sárgaborsót is, alaposan összeforgatjuk, majd felöntjük 1-1,2 l vízzel.

A levest felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a borsó és a burgonya teljesen megpuhul, közben sózzuk, borsozzuk. A kész levest botmixerrel krémesre törjük.

A bepácolt tofukockákat egy serpenyőben, a maradék felhevített olívaolajon megpirítjuk. A levest a tofukockákkal és aprított újhagymazölddel megszórva tálaljuk.

sargaborsoleves1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!