Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajtos-padlizsános szendvics Ammerländer Edámi sajttal

Néhány egyszerű, hétköznapi hozzávaló is elegendő ahhoz, hogy megalkossuk a nyár kedvenc szendvicsét. A fokhagymás tejszínbe mártott, vajon átsütött kenyérszeletek közé sült padlizsánkarikák és sajtszeletek kerülnek, hozzá pedig frissítő, citromos joghurtot tálalunk.
2018. June 25.

Hozzávalók

4 szendvicshez
  • 1 db zsenge padlizsán
  • 8 szelet toastkenyér
  • 8 szelet Ammerländer Edami sajt
  • 2 tojás
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • kevés olívaolaj

  • A TÁLALÁSHOZ:
  • 2 dl natúr joghurt vagy natúr görög joghurt

  • kevés citromlé

Elkészítés

A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk, majd a szeleteket átkenjük kevés olajjal. Finoman megsózzuk, majd grillrácson vagy grillsütőben puhára sütjük. (Ha nem zsenge padlizsánból készítjük, a szeleteket érdemes elkészítés előtt fél órára besózni, majd alaposan leöblíteni, hogy kiengedjék keserű levüket.)

A tojásokat kikeverjük a tejszínnel, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és egy kevés sóval.

A vajat megolvasztjuk egy vastag aljú serpenyőben. A kenyérszeleteket megmártjuk a tejszínes keverékben, majd összeállítjuk a szendvicseket. Egy szelet megmártott kenyérre két szelet Ammerländer Edami sajt és pár karika sült padlizsán jön, a szendvicset egy másik mártott kenyérrel zárjuk le. Forgatva, óvatosan átsütjük a vajon.

A joghurtot kikeverjük egy kevés sóval. Frissen facsart citromlével frissítjük az ízét, és a háromszögekre vágott szendvics mellé tálaljuk.

Az edámi világhírű holland félkemény sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli. Az Ammerländer Edámi sajtjának íze lágy, selymes, amely refinált falatokhoz, ízletes sajttálakra és természetesen hideg- vagy melegszendvicsekhez is kitűnő választás. Ha egy megbízhatóan jó minőségű edámit szeretne megfizethető áron, akkor ezt a sajtot Önnek találták ki!

 

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sajtos pljeskavica Ammerländer Trappista sajttal

Sajtos pljeskavica Ammerländer Trappista sajttal

Nincs kerti parti fűszeres, grillen sült húspogácsák nélkül. Ezúttal azonban ne a jól megszokott amerikai hamburger receptünkhöz nyúljunk, inkább látogassunk el képzeletben déli szomszédainkhoz Szerbiába, és dobjunk a grillrácsra pár fűszeres, sajttal töltött pljeskavicát!
Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal

Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal

Roppanós sült zöldség, ízletes töltelék, majd az egészet megkoronázandó: ráolvadt-rápirult sajt! Nem kell Kolumbusznak lenni ahhoz, hogy egy ilyen hajóval új felfedezéseket tegyünk az ízek világában.
Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

A színpompás, húsos kaliforniai paprikákkal az egyik legjobb, ami történhet, ha grillen vagy sütőben puhára sütjük őket. Ne sajnáljuk a friss zöld fűszereket se a szendvicsről, hiszen a kakukkfű és a bazsalikom csak még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a sajtos-zöldséges bagettet.

Napi ajánlatunk

Top videók