Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Melegszendvics roppanós baconnel Ammerländer Trappista sajttal

2016. December 1.

Egyszerű hozzávalókból varázsolhatunk izgalmas szendvicset, ami megfelelő kiegészítővel ebédnek vagy vacsorának is megállja a helyét…

Hozzávalók

  • magos kenyér
  • majonéz
  • bacon
  • Ammerländer Trappista
  • paradicsom

Elkészítés

A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük majonézzel, a korábban serpenyőben ropogósra sütött bacon szeleteket, a sajtot és a paradicsom karikákat a kenyérszeletek közé tesszük, majd kontakt grillben összesütjük.A lágy sajt, a roppanós bacon és a paradicsom tökéletes összhangba kerül ebben a szendvicsben. Izgalmas, kiadós, finom. Egy adag salátával komplett ebéddé vagy vacsorává emelhető, és ha egy pohár vörösbort is megengedhetünk hozzá, még tovább fokozhatjuk az élményt…

A trappista a legnépszerűbb sajtféle Magyarországon. De mindenki tapasztalta már, hogy bizony trappista és trappista közt óriási a különbség. Sajnos viszonylag sok a gyenge vagy változó minőségű termék, amelyek között nehéz eligazodni. Ha biztosra akar menni: az Ammerländer Trappista sajtja – ahogy az egy német terméktől elvárható – megbízható, kitűnő minőségű, igazán finom trappista, amivel „nem nyúlhat mellé az ember“.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Monte Cristo szendvics Ammerländer Tilsiter sajttal

Monte Cristo szendvics Ammerländer Tilsiter sajttal

Sokak kedvence a bundáskenyér, de mi mutatunk egy még jobbat! Ha megfelelő sajttal és sonkával gazdagítjuk, rafináltan ízesítjük, feledhetetlen lesz a végeredmény...

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!