Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajtos-karalábés tócsni

Mi lesz, ha egy hagyományos tócsnitésztához karalábét keverünk? Hát ez!
2018. március 1.

Nagyon szeretem variálni a tócsni alaprecepteket. Ezúttal karalábét adtam a burgonyához, valamint sajtot, mustárt és bacont. Ha hasonlóan nagy adagot készítek, mindig két serpenyőt teszek a tűzhelyre, így gyorsan kisülnek a tócsnik. Az sem gond, ha sütés közben a massza ereszt egy kis levet, egyszerűen adagoljunk hozzá még egy kevés lisztet!

Hozzávalók

16 darabhoz
  • 50 dkg karalábé (hámozott mennyiség)
  • 50 dkg burgonya (hámozott mennyiség)
  • 15 dkg edami sajt
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 10 dkg mustár
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • kb. 30 dkg liszt
  • olaj a sütéshez
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

A karalábét, a burgonyát, a sajtot és a megpucolt fokhagymát lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, a baconnel és a mustárral.

Sóval és borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Apránként beleadagoljuk a lisztet, sűrű, kanállal formázható állagot kell kapnunk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. Kanállal nagyobb méretű, lapos tócsnikat alakítunk ki a serpenyőben, majd egyszer megforgatva átsütjük. Tejföllel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Habkönnyű, üreges tészta, lágy tejszínhab és egy-egy jó kanálnyi Nutella, ennyi az egész. És isteni finom!

Habkönnyű, üreges tészta, lágy tejszínhab és egy-egy jó kanálnyi Nutella, ennyi az egész. És isteni finom!

Február 5-én az egész világ ugyanazt az édes finomságot, a Nutellát ünnepli. Először 2007-ben emlékeztek meg róla ezen a napon, az eseményt Sara Rosso amerikai blogger alapította, aki óriási Nutella rajongónak tartja önmagát. Jöjjön a Nutellás képviselőfánk!

Napi ajánlatunk

Top videók