Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rozé libamell burgonya chipsszel és lilakáposzta-pürével

Adásban volt: 2017. March 30.
A recepthez tartozó videó
2017. March 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db bőrös libamell
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • friss rozmaring

  • A lilakáposzta-püréhez:
  • olívaolaj
  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 ek barna cukor
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 dl rosé bor
  • vörösborecet

  • A burgonya chipshez:
  • 1 kg burgonya
  • friss rozmaring
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A barna cukrot olívaolajon karamellizáljuk, majd a csíkokra vágott lilakáposztát hozzáadjuk. Ízesítjük őrölt köménnyel, rosé borral, sóval és puhára dinszteljük. Ezután adunk hozzá vörösborecetet, majd borsozzuk és pürésítjük.

2. A libamellet megtisztítjuk, a bőrét vékonyan bevagdossuk, sütés előtt sózzuk, borsozzuk, végül friss rozmaringgal, fokhagymával, olívaolajjal bepácoljuk. Egy serpenyőben 10 percig sütjük bőrével lefelé, majd megfordítjuk és további 10-12 percig tovább sütjük a sütőben.

3. A chipshez a krumplit felkarikázzuk, amit serpenyőben, bő olajban kisütünk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

A hagyományokat folytatni kell! Márton nap környékén süssünk libamellet, vele sült almával és hagymával!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!