Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Roston sült lazac meleg édeskömény salátával

Adásban volt: 2017. december 7.
A recepthez tartozó videó
2017. december 7.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 db bőrös lazacfilé
  • friss rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 citrom
  • friss koriander
  • A magokhoz:
  • 40 g fehér szezámmag
  • 13-15 szem koriandermag
  • 1 csipet köménymag
  • 1 marék pirított földimogyoró
  • 1 marék pirított kesudió
  • 1 marék pirított pisztácia
  • 50 g vaj
  • A salátához:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab édeskömény
  • 1 magozott gránátalma
  • 50 g parmezán sajt
  • 3 ág rozmaring
  • 10 dkg vaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy tepsit kivajazunk, a felszeletelt édesköményt beletesszük, meglocsoljuk egy kis vajjal és sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk friss rozmaringot, megszórjuk gránátalma magokkal, apróra vágott fokhagymával és parmezán forgáccsal. 180 fokon 35 percig sütjük.

2. Egy felhevített serpenyőben szárazon megpirítjuk a köménymagot és a koriandermagot.

3. Egy aprítógépben apróra daráljuk a kesudiót, földimogyorót, szezámmagot, pisztáciát és a megpirított köménymagot illetve koriandermagot. A végén elkeverjük egy kevés vajjal.

4. A lazacról leitatjuk a nedvességet, sózzuk, borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon friss rozmaringgal és fokhagymával mindkét oldalát 4-4 percig sütjük. Egy tányérra tesszük az édeskömény salátát, melléhelyezzük a lazacot, amire ráhalmozzuk a magmixet. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Natúr lazac sült kelbimbóval

Natúr lazac sült kelbimbóval

Egy szuper egészséges halétel, nem kevésbé menő körettel. És ami a legszebb az egészben, hogy az elkészítés fél óránál nem tart tovább.
Miso-pasztás kefíres lazac

Miso-pasztás kefíres lazac

Lazac kefírrel és miso pasztával pácolva.
Házi pácolt lazac

Házi pácolt lazac

Az ünnepi előétel a karácsonyi asztalra kerülhet, ha nem felejtjük el bepácolni egy nappal előtte.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!