Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ricottás, kelkáposztás, gombás pirítós

2016. October 1.

Hozzávalók

  • erdei gombák
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • kelkáposzta
  • chili
  • fehérbor ecet
  • só és bors
  • ricotta
  • kenyér

Elkészítés

1. Olívaolajon, néha megkeverve, pároljuk meg az erdei gombákat a szeletelt fokhagymával, amíg barna és ropogós nem lesz.

2. Adjuk hozzá a kelkáposzta leveleket és az apróra vágott chili paprikát (Ha nem szeretnénk túl erősre, magozzuk ki!), és forgatva főzzük, amíg a káposzta összeesik.

3. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kis ecetet.

4. Sózzuk és borsozzuk a ricottát, és kenjük meg vele a pirítós kenyér szeleteket.

5. Kanalazzunk rá a gombás-káposztás keverékből.

  

Forrás:bonappetit.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!