Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Reteksaláta korianderrel

Friss, roppanós retek, kecskesajt, koriander, finom szósz. Kész is, a szuper, friss, nyári sali.
2018. June 28.

Nem mondom, hogy a retek nagy kedvencem volt régebben, de amióta rájöttem, hogy milyen változatosan lehet felhasználni, egész megszerettem. Ilyenkor nyáron gyakran sütöm is, serpenyőben, vagy sütőben, attól függ, minden esetre egy kevés balzsamecettel nagyon finom. De salátákban is egyre jobban használom, sőt, most már odáig jutottam, hogy olyan saláta is van a repertoáromban, amelyben a retek a főszereplő.

Hozzávalók

  • 2 csomag retek, ha kisebb, akkor félbe vágva, ha nagyobb, akkor felszeletelve
  • ½ kis fej lilahagyma apróra vágva
  • 1 csapott tk só
  • 1 ek rizsecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csomó koriander durvára vágva
  • 6 dkg kecskesajt

Elkészítés

A megmosott, felszeletelt retket keverd össze a lila hagymával és forgasd össze a sóval. Hagyd állni 5 percig, közben keverd össze a rizsecetet, a szójaszószt és az olajat. Add a retekhez a koriandert és az öntet felét, forgasd össze és tálad. A tetejére morzsolj kecskesajtot, és kínáld a maradék öntettel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nyári polenta

Nyári polenta

Sárát megihlették a friss, lédús paradicsomok és elhozott nekünk egy könnyen elkészíthető polentát.
Jeges tea sorbet

Jeges tea sorbet

Jeges tea világnapra csináljunk belőle jeges desszertet!
Grillcsirkét a napra

Grillcsirkét a napra

A csirkehús és a saláta sosem rossz páros.

Napi ajánlatunk

Top videók