Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Répatortás zabkása

2017. January 16.

Hozzávalók

  • 2/3 csésze finomszemű zabpehely
  • 2 csésze tej vagy növényi tej
  • ½ csésze reszelt répa
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • A tetejére:
  • apróra vágott dió vagy pekándió
  • pirított kókuszpehely
  • mazsola

Elkészítés

1. Forraljuk fel a tejet a vaníliával, a répával, a fahéjjal és a szerecsendióval, majd tegyük bele a zabpelyhet.

2. Szórjuk meg dióval, kókuszpehellyel és mazsolával.

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!