Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rénszarvas palacsinta

Várjátok a Mikulást ezekkel a helyes kis palacsintákkal!
2018. December 6.

Szerintem december 6-án belefér, hogy egy kicsit játsszunk az étellel. Megmondom őszintén, én felnőtteken teszteltem ezeket a cuki palacsintákat, és ők is teljesen odáig voltak tőlük. Ráadásul mézesfűszer ízesítésűek, így már a karácsonyi hangulatot is megalapozhatjátok.

Hozzávalók

kb. 25-30 kis palacsintához
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál nádcukor
  • késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt
  • 10 dkg áttört túró
  • 1 dl tej
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 8 dkg liszt
  • kevés kókuszzsír vagy olaj a sütéshez
  • méz a csorgatáshoz
  • piros drazsék, fehér díszítőcukrok és kis perecek a díszítéshez

Elkészítés

Egy keverőtálban felhabosítjuk a tojást a cukorral és a mézesfűszerrel. Hozzáadjuk a krémsajtot és az áttört túrót, felhígítjuk a tejjel, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű masszát kell kapnunk.

Serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, majd közepes lángon, egyszer megfordítva kisütjük a palacsintákat. Egy rénszarvashoz egy evőkanálnyi masszára van szükség. A rénszarvas állát úgy a legegyszerűbb kialakítani, ha először a kanál hegyét tesszük le a serpenyőbe, majd innen indulva, felfelé terítjük szét a tésztát. Vigyázat, gyorsan sülnek!

A kész palacsintákat megcsorgatjuk egy kevés mézzel, majd felragasztjuk az agancsokat, az orrot és a szemeket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Téli saláta sonkás ropogóssal

A kelbimbó sütve a legfinomabb!
Csirkés-kukoricás enchilada

Csirkés-kukoricás enchilada

Forró, krémes, fűszeres és sajtos...
Narancsos-diós süti

Narancsos-diós süti

Advent kezdetére egy ünnepváró, illatos süti?

Napi ajánlatunk

Top videók