Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rákóczi Feri kambodzsai csirkéje

Rákóczi Feri nagyon is otthonosan mozog a konyhában, ennek előnyeit elsősorban élete párja és rádiós kollégái élvezik, akiket változatos fogásokkal kényeztet. Az idén 3. születésnapját ünneplő GoodFood magazinban egy egzotikus, távol-keleti fogást készített el.
2016. április 26.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 ananász (vagy egy konzerv
  • darabolt ananász)
  • 1 piros színű paprika (kaliforniai vagy kápia)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db 3 cm-es gyömbér
  • 3 szál újhagyma
  • olaj
  • 6 ek. szójaszósz
  • 250 g barna rizs
  • 10 dkg kesudió

  • bors
  • 1 csokor friss koriander

Elkészítés

Főzzük meg a rizst.

A megtisztított ananászt vágjuk ketté, és kockázzuk föl. Az ananász héját ne dobjuk ki, ebben tálalhatjuk majd az elkészült fogást. Ha konzerv ananászt használunk, csöpögtessük le és tegyük félre.

Készítsük elő az alapanyagokat: aprítsuk fel a fokhagymát és reszeljük le a gyömbért. A csirkemellfilét és a kaliforniai paprikát vágjuk kockára. Az újhagymát karikázzuk fel, a korianderlevelet pedig vágjuk apróra.

Egy száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a kesudiót, és tegyük félre.

Tegyünk egy kis olajat a serpenyőbe és fél perc alatt futtassuk meg rajta a fokhagymát. Erre tegyük rá a csirke­mell­filét, és nagy lángon, sűrűn kevergetve pirítsuk körbe, így nem jön ki belőle majd a szaft, puha és ízes lesz.

Egy percig rázogatva pirítsuk a gyöm­bér-paprika-újhagyma triót, majd tegyük bele az ananász.

Öntsük rá a szójaszószt és süssük rázogatva nagy lángon, amíg a nedvek nagy része el nem párolog. (Ehhez kb. 2 perc kell.) 

A főtt rizst, a kesudiót és a csirkés-ananászos keveréket öntsük egy nagy tálba és keverjük össze.

Kínáljuk a Somlói Apátsági Pince 2008 hilla borával, nem fogunk benne csalódni.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Korhelyleves kolbászos krumpligombóccal

Korhelyleves kolbászos krumpligombóccal

Rákóczi Feri korhelylevese sok zöldséggel, csülökkel készül, és végül a tejföl és a kolbászos krumpligombóc teszi teljessé az élményt. Ez a tartalmas leves segít egy átmulatott éjszaka után, de tökéletes ebéd is.
Édesköményes szűzpecsenye krumplilángossal

Édesköményes szűzpecsenye krumplilángossal

Rákóczi Feri, édesanyja krumplilángosát ajánlja köretként az édesköményes, rozmaringos szűzpecsenye mellé. Fantasztikus illatok keveregnek a konyhában, amit csak akkor élvezhetünk, ha magunk is elkészítjük.
Frei Tamás kedvence: burmai királyrák ananásszal és kurkumával

Frei Tamás kedvence: burmai királyrák ananásszal és kurkumával

Immár 3 éve, hogy a magyar olvasók is olyan különleges receptek közül válogathatnak a GoodFood magazinban, mint ez a zöldséges-rákos fogás. Amit nem mellékesen a világutazó műsorvezető, Frei Tamás készített.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!