Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rablóhús téli salátával

Adásban volt: 2017. March 14.
A recepthez tartozó videó
2017. March 14.

Hozzávalók

4 személyre
  • A saslikhoz:
  • 50 dkg sertésszűz
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg gomba
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • friss kakukkfű
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A salátához:
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 szál jégcsapretek
  • 1 db sörretek
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 dl borecet
  • olívaolaj
  • cukor
  • só, bors

Elkészítés

1. A salátához a jégcsapretket, a kápia paprikát, a lilahagymát és a sörretket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A kétféle káposztákat is felcsíkozzuk, alaposan megsózzuk és állni hagyjuk.

2. A rablóhúshoz a sertés szüzet felkockázzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, friss kakukkfűvel ízesítjük, majd hagyjuk állni a pácban.

3. Egy tálba kockázunk lilahagymát, kaliforniai paprikát, csiperkegombát, adunk hozzá koktélparadicsomot, majd meglocsoljuk olívaolajjal, végül sózzuk, borsozzuk.

4. A kolozsvári szalonnát is feldaraboljuk. A húst közvetlenül csak a sütés előtt sózzuk meg.

5. A nyársra mindenből felhúzunk egy kockát, vagy kedvünk szerint rétegezzük.

6. A salátáról lecsöpögtetjük a sós levet.

7. Miközben egy forró grillserpenyőben megsütjük a nyársakat, salátaöntetet készítünk. Ehhez összekeverünk vörösborecetet, egy csipet sót, borsot, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá az olívaolajat, végül a salátára öntjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel

Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel

Fűszeres csirkenyársak, jázminrizzsel, az év minden napján, bármilyen alkalomra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!